2000 abonnees en dan

2000 abonnees en dan?

Wat er gebeurt als je 2000 abonnees bij Mailchimp hebt? Mailchimp is software die je kunt gebruiken om een nieuwsbrief te versturen.

Het gebruik van deze software is gratis tot je 2000 abonnees hebt,  of tot je meer dan 12.000 e-mails per maand wilt versturen, of tot je gebruik wilt gaan maken van betaalde functies.

Misschien ben jij bijna zover vraag je je nu af wat er gebeurt op het moment dat je mailinglijst het aantal van 2000 abonnees bereikt.

2000  abonnees
En dan?

Er gebeurt niets

Het antwoord op deze brandende vraag is kort en krachtig: er gebeurt niets dat een onmiddellijke actie van jou vraagt.

Als je 2000 abonnees hebt kunnen mensen  zich gewoon blijven aanmelden voor je mailinglijst. Alles blijft gewoon werken. Zolang je geen nieuwsbrief wilt gaan versturen, is er niets aan de hand.


Nieuwsbrief versturen kan niet

Als je wel een nieuwsbrief wilt gaan versturen, merk je het wel. Zodra je inlogt bij MailChimp zie je een tekstje dat je vertelt dat je betalen moet. En als je dat niet doet, kun je geen nieuwsbrief versturen.

Als je een nieuwsbrief wilt gaan maken, dan zie je niet de normale mogelijkheden om je nieuwsbrief vorm te geven. In plaats daarvan zie je de HTML-code. Dat is alles. En als je betaald hebt, werkt alles weer.


Opschonen

Als je een maandabonnement hebt betaal je niet voor het aantal nieuwsbrieven dat je verstuurt en je betaalt ook niet voor het aantal adressen dat je daadwerkelijk in gebruik hebt. Je betaalt voor het totale aantal adressen in je account.

Als je bijna zover bent dat je de betaalde versie van Mailchimp moet gaan gebruiken, is het daarom een goed idee om je account op te schonen. Kijk alles na om te zien

  • of je adressen hebt die op meerdere lijsten staan
  • of je inactieve abonnees hebt

Zodra je een maandabonnement neemt ga je betalen voor de adressen die meerdere malen in je account voorkomen en je betaalt ook voor alle inactieve abonnees.

Doe hier daarom iets aan of laat je ermee helpen.

Overigens, wist je dat je binnen Mailchimp inzage kunt krijgen in de social profielen van je abonnees? En zo is er nog veel meer mogelijk met Mailchimp. Zaken waar je niet snel aan zou denken. Als je daar meer over wilt weten lees dan verder in de Mailchimp handleiding.

Gratis checklist


2000 abonnees en dan? was last modified: by
2000 abonnees en dan? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.