2000 abonnees en dan?

Wat er gebeurt als je 2000 abonnees bij Mailchimp hebt? Mailchimp is software die je kunt gebruiken om een nieuwsbrief te versturen. Het gebruik van deze software is gratis tot je 2000 abonnees hebt,  of tot je meer dan 12.000 e-mails per maand wilt versturen, of tot je gebruik wilt gaan maken van betaalde functies. Misschien ben jij bijna zover vraag je je nu af wat er gebeurt op het moment dat je mailinglijst het aantal van 2000 abonnees bereikt.

Er gebeurt niets

Het antwoord op deze brandende vraag is kort en krachtig: er gebeurt niets dat een onmiddellijke actie van jou vraagt.

Inschrijven blijft mogelijk

Als je 2000 abonnees hebt kunnen mensen  zich gewoon blijven aanmelden voor je mailinglijst. Alles blijft gewoon werken. Zolang je geen nieuwsbrief wilt gaan versturen, is er niets aan de hand.

Nieuwsbrief versturen kan niet

Als je wel een nieuwsbrief wilt gaan versturen, merk je het wel. Zodra je inlogt bij MailChimp zie je een tekstje dat je vertelt dat je betalen moet. En als je dat niet doet, kun je geen nieuwsbrief versturen.

Het kan gewoon niet

Als je een nieuwsbrief wilt gaan maken, dan zie je niet de normale mogelijkheden om je nieuwsbrief vorm te geven. In plaats daarvan zie je de HTML-code. Dat is alles. En als je betaald hebt, werkt alles weer.

Opschonen

Als je een maandabonnement hebt betaal je niet voor het aantal nieuwsbrieven dat je verstuurt en je betaalt ook niet voor het aantal adressen dat je daadwerkelijk in gebruik hebt. Je betaalt voor het totale aantal adressen in je account.

Als je bijna zover bent dat je de betaalde versie van Mailchimp moet gaan gebruiken, is het daarom een goed idee om je account op te schonen. Kijk alles na om te zien

  • of je adressen hebt die op meerdere lijsten staan
  • of je inactieve abonnees hebt

Zodra je een maandabonnement neemt ga je betalen voor de adressen die meerdere malen in je account voorkomen en je betaalt ook voor alle inactieve abonnees.

Overigens, ik neem deel aan het Mailchimp Expert Exchange Programma. Dat betekent dat MailChimp mijn kennis en vaardigheden gescreend heeft.

Wil je meer weten over Mailchimp? Lees dan vooral ook de Mailchimp handleiding.

checklist voor nieuwsbrieven

Checklist voor Mailchimp nieuwsbrieven

Een checklist waardoor het maken van je nieuwsbrieven veel gemakkelijker gaat en je er zeker van kunt zijn dat je niets vergeet voor je op de verzendknop klikt.

In deze checklist noem ik de punten die je beslist moet controleren. En sommige van deze punten zouden wel eens nieuw voor je kunnen zijn.

Je kunt deze checklist hier gratis ophalen.

2000 abonnees en dan? was last modified: by
2000 abonnees en dan? was last modified: by