2000 contacten

2000 contacten en dan?

Geschatte leestijd: 3 minutes

2000 contacten

Misschien ben jij bijna zover dat je 2000 contacten hebt vraag je je nu af wat er gebeurt op het moment dat je account het aantal van 2000 contacten bereikt.

2000 contacten

Wat stopt met werken?

Nieuwsbrieven

Als je een nieuwsbrief wilt gaan versturen, merk je het direct. Zodra je inlogt bij Mailchimp zie je een gele balk dat je vertelt dat je moet upgraden. En als je dat niet doet, kun je geen nieuwsbrief versturen.

Automation

Automation stopt met verzenden. Denk hieraan als je mensen een serie belooft, want als mensen je serie dan niet krijgen kun je rekenen op klachten.

Inschrijf formulieren blijven het doen

Maar als je 2000 contacten hebt kunnen mensen  zich gewoon blijven aanmelden voor je mailinglijst. Het inschrijfproces blijft gewoon werken.

Marjolijn Engelhard

Een absolute aanbeveling

Als je in sneltempo een zelf in elkaar geknutselde website wil opplussen naar een professionele website met goede PR dan moet je bij Judith de Vries zijn. In korte tijd heeft ze mij door de digitale jungle heengeleid, zodanig dat die jungle ineens een redelijk overzichtelijk plantsoen blijkt te zijn. Judith heeft daarbij een nieuwe …

Een absolute aanbeveling Lees verder »

0 reacties

2000 contacten

Archiveren van contacten

Als je veel uitgeschreven contacten hebt in je account dan is het aan te raden om die contacten bijtijds te archiveren want uitgeschreven contacten tellen ook mee bij het bepalen van het aantal contacten in je account.

Dat klinkt misschien gek, dat uitgeschreven contacten meetellen voor het totale aantal contacten terwijl je die mensen niet kunt mailen. Maar realiseer je dat Mailchimp niet alleen een e-mailmarketing platform is. Mailchimp is een all-in-one platform: je kunt met Mailchimp ook ansichtkaarten versturen, of adverteren op FacebookInstagram en Google.

En daar kun je die uitgeschreven contacten nog steeds voor gebruiken. Daarom moet je ook voor die contacten betalen.

2000 contacten

Audiences opschonen

Zodra je een maandabonnement neemt ga je ook betalen voor de adressen die meerdere malen in je account voorkomen en je betaalt ook voor alle inactieve abonnees. Inactieve abonnees zijn abonnees die niet openen en niet klikken, maar die wel geabonneerd zijn.

Als jij een oude gratis versie van Mailchimp hebt waarbij je meerdere lijsten kunt hebben, dan is het aan te raden om voor je gaat upgraden:

  • eerst je account op te schonen door lijsten samen te voegen
  • en inactieve abonnees te archiveren
  • plus alle uitgeschreven abonnees te archiveren.

Misschien kun je die upgrade dan nog even uitstellen. Maar ook als dat niet kan zal het opruimen van je account je enorm schelen in de kosten.

2000 contacten

Wat zegt Mailchimp

If you exceed the 2,000 contact limit in your Free plan, a hold will be placed on sending live email campaigns or test emails until you upgrade to a paid plan, or reduce your contact count. You’ll still be able to work on your email campaigns and collect and import new contacts.

About your legacy pricing plan

Mailchimp is niet altijd makkelijk, als je met het systeem aan het worstelen bent, lees dan de handleiding voor Mailchimp. En als je problemen hebt met je audience, lees dan hoe audiences werken.

Ik ben een erkende Mailchimp expert. Als je hulp wilt, laat het me dan weten.

Gratis Mailchimp tips

Heb je een vraag over dit artikel? Kijk dan even of de comments nog open staan en dan kun je je vraag hier stellen.

Gepubliceerd op: 27-1-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 21-4-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

2000 contacten en dan? was last modified: by