2000 contacten en dan?

Wat er gebeurt als je 2000 contacten bij Mailchimp hebt? Bij Mailchimp Free mag je maximaal 2000 contacten hebben. Contacten betekent een optelsom van abonnees en uitgeschreven abonnees. Hier kun je meer over lezen in het artikel waarin ik de soorten contacten in Mailchimp verduidelijk.

Misschien ben jij bijna zover vraag je je nu af wat er gebeurt op het moment dat je mailinglijst het aantal van 2000 contacten bereikt.

Het gebruik van Mailchimp is gratis tot je 2000 contacten hebt,  of tot je meer dan 10.000 e-mails per maand wilt versturen, of tot je gebruik wilt gaan maken van betaalde functies. Net wat het eerste komt.


Nieuwsbrief versturen kan niet

Als je een nieuwsbrief wilt gaan versturen, merk je het direct. Zodra je inlogt bij MailChimp zie je een gele balk dat je vertelt dat je moet upgraden. En als je dat niet doet, kun je geen nieuwsbrief versturen.

2000 contacten: Automation stopt

Als je een Automation hebt gemaakt van meer dan één e-mail dan stopt die Automation met verzenden. Denk hieraan als je mensen een serie belooft, want als mensen je serie dan niet krijgen kun je rekenen op klachten.

Maar als je 2000 contacten hebt kunnen mensen  zich gewoon blijven aanmelden voor je mailinglijst. Het inschrijfproces blijft gewoon werken.

Deleten en archiveren

Als je veel uitgeschreven contacten hebt in je account dan is het aan te raden om die contacten bijtijds te archiveren want uitgeschreven contacten tellen ook mee bij het bepalen van het aantal contacten in je account.

Opschonen

Zodra je een maandabonnement neemt ga je ook betalen voor de adressen die meerdere malen in je account voorkomen en je betaalt ook voor alle inactieve abonnees. Inactieve abonnees zijn abonnees die niet openen en niet klikken, maar die wel geabonneerd zijn.

Als jij een oude gratis versie van Mailchimp hebt waarbij je meerdere lijsten kunt hebben, dan is het aan te raden om voor je gaat upgraden:

  • eerst je account op te schonen door lijsten samen te voegen
  • en inactieve abonnees te archiveren
  • en alle uitgeschreven abonnees te archiveren.

Misschien kun je die upgrade dan nog even uitstellen. Maar ook als dat niet kan zal het opruimen van je account je enorm schelen in de kosten.

Wat zegt Mailchimp

If you exceed the 2,000 contact limit in your Free plan, a hold will be placed on sending live email campaigns or test emails until you upgrade to a paid plan, or reduce your contact count. You’ll still be able to work on your email campaigns and collect and import new contacts.

About your legacy pricing plan


Overigens, wist je dat je binnen Mailchimp inzage kunt krijgen in de social profielen van je abonnees?

En zo is er nog veel meer mogelijk met Mailchimp. Zaken waar je niet snel aan zou denken.

tip

Gratis cursus over Mailchimp Free

cursus Mailchimp free

In deze cursus over Mailchimp Free vertel ik je wat je moet weten en hoe je snel aan de slag kunt.

Een “must read”.

2000 contacten en dan? was last modified: by

Lees hier meer over e-mailmarketing

Voor de kopafbeelding ben ik dank verschuldigd aan Canva.

2000 contacten en dan? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *