2000 contacten en dan?

2000 contacten Mailchimp
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp audiences » 2000 contacten en dan?


Wat er gebeurt als je 2000 contacten bij Mailchimp hebt? Bij Mailchimp Free mag je maximaal 2000 contacten hebben. Contacten betekent een optelsom van abonnees en uitgeschreven abonnees. Hier kun je meer over lezen in het artikel waarin ik de soorten contacten in Mailchimp verduidelijk.

Misschien ben jij bijna zover vraag je je nu af wat er gebeurt op het moment dat je account het aantal van 2000 contacten bereikt.


2000 contacten

Nieuwsbrief versturen kan niet

Als je een nieuwsbrief wilt gaan versturen, merk je het direct. Zodra je inlogt bij MailChimp zie je een gele balk dat je vertelt dat je moet upgraden. En als je dat niet doet, kun je geen nieuwsbrief versturen.

2000 contacten: Automation stopt

Als je Mailchimp voor 15 mei 2019 hebt aangemaakt en een Automation hebt van meer dan één e-mail dan stopt die Automation met verzenden. Denk hieraan als je mensen een serie belooft, want als mensen je serie dan niet krijgen kun je rekenen op klachten.

Inschrijfformulieren

Maar als je 2000 contacten hebt kunnen mensen  zich gewoon blijven aanmelden voor je mailinglijst. Het inschrijfproces blijft gewoon werken.


Archiveren van contacten

Als je veel uitgeschreven contacten hebt in je account dan is het aan te raden om die contacten bijtijds te archiveren want uitgeschreven contacten tellen ook mee bij het bepalen van het aantal contacten in je account.

Dat klinkt misschien gek, dat uitgeschreven contacten meetellen voor het totale aantal contacten terwijl je die mensen niet kunt mailen. Maar realiseer je dat Mailchimp niet alleen een e-mailmarketing platform is. Mailchimp is een all-in-one platform: je kunt met Mailchimp ook ansichtkaarten versturen, of adverteren op Facebook, Instagram en Google.

En daar kun je die uitgeschreven contacten nog steeds voor gebruiken. Daarom moet je ook voor die contacten betalen.

Audiences opschonen

Zodra je een maandabonnement neemt ga je ook betalen voor de adressen die meerdere malen in je account voorkomen en je betaalt ook voor alle inactieve abonnees. Inactieve abonnees zijn abonnees die niet openen en niet klikken, maar die wel geabonneerd zijn.

Als jij een oude gratis versie van Mailchimp hebt waarbij je meerdere lijsten kunt hebben, dan is het aan te raden om voor je gaat upgraden:

  • eerst je account op te schonen door lijsten samen te voegen
  • en inactieve abonnees te archiveren
  • plus alle uitgeschreven abonnees te archiveren.

Misschien kun je die upgrade dan nog even uitstellen. Maar ook als dat niet kan zal het opruimen van je account je enorm schelen in de kosten.

Wat zegt Mailchimp

If you exceed the 2,000 contact limit in your Free plan, a hold will be placed on sending live email campaigns or test emails until you upgrade to a paid plan, or reduce your contact count. You’ll still be able to work on your email campaigns and collect and import new contacts.

About your legacy pricing plan


Mailchimp is niet altijd makkelijk, als je met het systeem aan het worstelen bent, lees dan de handleiding voor Mailchimp.


Meer over Mailchimp

pijltje
2000 contacten en dan? was last modified: by

Ik ben een erkende Mailchimp expert. Als je hulp wilt, laat het me dan weten.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Betalen in WordPress Content marketing Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


2000 contacten en dan? was last modified: by
2000 contacten en dan? was last modified: by