Home » Waarom een virtueel assistent nemen?
claudia van wezel waarom een virtueel assistent nemen

Waarom een virtueel assistent nemen?

Ja, waarom zou je een virtueel assistent nemen?

Als je werkt als zelfstandige merk je vaak dat je aan je eigenlijke taken niet voldoende toekomt vanwege die 1001 kleine dingetjes die steeds “ook nog” moeten gebeuren.

En al die dingetjes nemen samen heel veel tijd. En soms is het ook gewoon fijn als je een aantal taken kunt delegeren: het is niet altijd handig als je steeds duizendpoot moet zijn en therapeut en ondernemer en boekhouder en PR-vrouw en blogschrijfster en nog veel meer tegelijk.

Dat maakte dat ik een aantal jaar geleden op een webforum verzuchtte: ik zou wel een secretaresse kunnen gebruiken, maar ik kan het me niet permitteren om er één in dienst te nemen.

Virtueel assistent nemen

Dit werd opgepikt door Judith de Vries, die weldra het eerste contact met mij legde.

Ik had toen nog nooit van een virtueel assistent gehoord, maar zag direct de mogelijkheden: iemand die geen fysieke ruimte in mijn praktijk nodig heeft, maar op afstand “mijn rechterhand” kan zijn! En dit doet voor een zelf (flexibel) in te stellen aantal uren per week. Dat was het begin van een heel vruchtbare samenwerking.

Dus: waarom een VA nemen?

Je zou een virtueel assistent moeten nemen omdat ze:

  • je handboek voor docenten kan corrigeren en redigeren
  • bijvoorbeeld vertelt dat een blog met weinig wit-ruimte niet gelezen wordt en dat mensen “door de tekst scannen”…
  • je blog kan plaatsen en je berichten op de social media kan plaatsen
  • in de agenda van alles en nog wat voor je kan bijhouden
  •  je uitlegt dat je een nieuwsbrief nodig hebt
  • en ze deze ook nog eens in elkaar kan zetten als je daar zelf geen tijd voor hebt

Omdat ze een echte “self-starter” is die het werk ziet liggen en ze daarbij met je meedenkt en initiatiefrijk is ..

Omdat ze het je – in niet mis te verstane bewoordingen – vertelt als ze denkt dat je een misser maakt op PR-gebied of een kans laat schieten!

En, last but not least, omdat ze je op gezette tijden ook nog eens een hart onder de riem steekt! Ik kan Judith dus van harte aanbevelen! Neem een virtueel assistent! Neem Judith!

Claudia van Wezel, Praktijk de Groeisprong


Je leest dit natuurlijk niet zomaar. Je mag best nog meer lezen, bijvoorbeeld het verhaal van Hubert, maar je kunt de tijd voor je een VA hebt enorm bekorten door gewoon contact met me op te nemen. En als eerst nog meer verhalen wilt lezen, ga dan naar de rubriek met reviews over virtuele assistentie.

Scroll naar boven