Home » Blog » Marketing blog » Aangepaste css
aangepaste css

Aangepaste css

Geschatte leestijd: 3 minuten

Aangepaste css

Voor aangepaste CSS heb je allereerst een plugin nodig waarmee je de aangepaste css op je website kunt zetten. Daarvoor kun je verschillende plugins vinden. Het kan bijvoorbeeld met de grote plugin Jetpack, maar het kan ook met de veel eenvoudigere plugin Simple CSS.

Aangepaste CSS: W3 schools

Vervolgens moet je weten hoe die aanpassing eruit moet zien, want anders weet je niet wat je op je website moet zetten. Je kunt leren hoe je de CSS van je website kunt aanpassen op W3 schools.

Dat is erg leuk, want je krijgt dan ook de mogelijkheid om wat je bedacht hebt uit te proberen en dan zie je gelijk wat je goed doet. Of juist fout. Gewoon doen.

Hoewel het heel erg de moeite waard is wat tijd door te brengen met spelen op W3 schools, kost dit wel tijd en je wilt je aanpassingen natuurlijk nú aanbrengen.

Opzoeken in Google

Als je niet wilt leren en het niet hoeft te begrijpen, dan kun je ook een zoekopdracht doen via Google.

Neem bijvoorbeeld het theme Twenty Twelve. In dit theme staat er standaard een dun randje om de afbeeldingen. En dat wil je niet, dat randje moet weg.

Als je een probleem hebt met het uiterlijk van een theme, dan ben je vast niet de eerste met dat probleem. Hierdoor mag je verwachten dat er bij de zoekresultaten iets te vinden zal zijn, meestal op het forum van WordPress.

Formuleer eerst een goede, heldere zoekopdracht in het Engels

Voorbeeld aangepaste CSS

Twenty Twelve

Om iets te vinden over lelijke randen om afbeeldingen in het theme Twenty Twelve heb ik als zoekopdracht gebruikt: Twenty Twelve image borders.

Als je dit zo doet moet je soms eerst een paar zoekresultaten aanklikken voordat je vindt wat je zoekt, maar reken er maar op dat het antwoord op dergelijke simpele problemen op het WordPress forum te vinden is.

Aangepaste CSS

Plak de aangepaste CSS die je op het WordPress forum gevonden hebt in het daarvoor bestemde veld van je plugin voor aangepaste CSS en kijk naar het voorbeeld. Als het werkt sla het dan op en klaar ben je. Of niet. En als het niet werkt sla je het natuurlijk niet op.

Zo kun je randjes om afbeeldingen verwijderen, kleuren van titels en links aanpassen, links onderstrepen of de onderstreping juist weghalen of wat je verder maar wilt.

En zo kun je geleidelijk aan met een klein beetje moeite je hele website aanpassen aan je wensen.

Let op: 8% van de mannen lijdt aan een vorm van kleurenblindheid. Zij zien niet hetzelfde dat jij ziet.

De CSs van jouw theme kun je ook zelf uitvinden. Op WordPress.com staat een artikel met daarin video’s met uitleg hoe je de CSS van je website kunt vinden.

Een tool om harmonieuze kleuren samen te stellen is Adobe Color Wheel.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 27-6-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 15-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *