Aanklikbare link of hyperlink

Aanklikbare link in Gutenberg

Aanklikbare link of hyperlink maken in Gutenberg: dit gaat niet wezenlijk anders dan de manier waarop je vroeger een aanklikbare link maakte, maar toch wel een klein beetje anders. Hier kun je lezen hoe je dit doet.


Aanklikbare link in Gutenberg

Benodigde tijd: 1 minuut.

De mogelijkheid om een link aanklikbare link in Gutenberg te maken vind je bij het blok.

  1. Begin met te typen in het blok.
  2. Selecteer de ankertekst De ankertekst is de tekst die je aanklikbaar wilt maken. Selecteer deze tekst en klik het schakeltje aan dat je er boven ziet staan.
  3. Zoek de pagina op en klik op het pijltje om te link vast te leggen  
  4.  
  5. Openen in een nieuw venster Als je de link wilt laten openen in een nieuw venster, klik dan de puntjes aan en zet het schuifje om.

Aanklikbare links

Aanklikbare links op je website zijn verschrikkelijk belangrijk. Want aanklikbare links zorgen dat je website goed geïndexeerd wordt. Maar dat niet alleen, met aanklikbare links kun je ook zorgen voor een sterke interne linkstructuur. En dat helpt bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

Ik hoop dat je iets hebt aan dit artikel. Maar je net een website hebt en de zaken aan het organiseren bent, dan heb ik nog meer voor je. Ik heb een korte serie waarin ik allerlei handige tools bespreek die je nodig hebt om succesvol te kunnen worden en succesvol te kunnen blijven. Je kunt deze serie over groeien naar succes hier kosteloos opvragen. 

Als je al verder bent met je website en al een blog hebt opgebouwd, dan kan het ook zinvol voor je zijn om verder te lezen bij SEO leren voor beginners.


Terug naar de inhoudsopgave

Delen kan ook!

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Aanklikbare link of hyperlink was last modified: by
Aanklikbare link of hyperlink was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.