Aanklikbare link op Facebook

Aanklikbare link op Facebook

Een aanklikbare link op Facebook plaatsen is nog niet zo simpel. Zodra je de link plaatst haalt Facebook de webpagina op. En wat als je dat nou net niet wilt? De oplossing is eigenlijk heel simpel en heeft alles te maken met de volgorde van je handelingen.


Aanklikbare link op Facebook plaatsen

Als je een aanklikbare link op Facebook wilt plaatsen en je wilt niet dat Facebook de webpagina ophaalt, dan moet je er een afbeelding bij plaatsen. En dan moet je de handelingen in deze volgorde uitvoeren:

  • Klik in het veld waar je de link in wilt plaatsen.
  • Er verschijnen dan een paar icoontjes. Kies voor het fototoestel.
Aanklikbare link op Facebook

Klik op dat fototoestel om een afbeelding te kunnen kiezen die je op je eigen pc hebt staan. Die afbeelding ga je uploaden je wacht even tot je ‘m ziet verschijnen.

Als de afbeelding er is plaats je er een tekstje bij en achter het tekstje plak je je link.

Doordat er al een afbeelding staat, haalt Facebook de webpagina nu niet op en kun je gewoon een aanklikbare link plaatsen.


Wel de website ophalen

Als je wel wilt dat Facebook de website ophaalt, dan kun je dat niet combineren met een afbeelding die je wilt uploaden.

Als Facebook de website moet ophalen én je wilt er ook een afbeelding bij hebben, dan moet je die afbeelding op je website zetten. Waar je die afbeelding precies moet plaatsen en hoe je dat aanpakt kun je lezen in het stukje over Open Graph.


Meer marketing

Als je hier gekomen bent omdat je Facebook voor je marketing wilt inzetten dan is dat natuurlijk prima.

Maar realiseer je wel dat Facebook niet je enige optie is. Je hebt veel meer mogelijkheden dan alleen Facebook.

tip

Als je ook andere mogelijkheden wilt leren kennen en een evenwichtig en effectief marketingplan zou willen hebben, lees dan eens verder op de pagina over hoe je een goed marketingplan maakt.

Lees direct verder: Gepland bericht verwijderen van Facebook

Gratis meenemen

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Aanklikbare link op Facebook was last modified: by

Aanklikbare link op Facebook: met dank aan kirstyfields voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Aanklikbare link op Facebook was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.