Aanklikbare link op Facebook

Aanklikbare link op Facebook

Een aanklikbare link op Facebook plaatsen is nog niet zo simpel. Zodra je de link plaatst haalt Facebook de webpagina op. En wat als je dat nou net niet wilt? De oplossing is eigenlijk heel simpel en heeft alles te maken met de volgorde van je handelingen.


Benodigde tijd: 5 minuten.

Als je een aanklikbare link op Facebook wilt plaatsen en je wilt niet dat Facebook de webpagina ophaalt, dan moet je er een afbeelding bij plaatsen. En dan moet je de handelingen in deze volgorde uitvoeren:

 1. Klik op “Bericht maken”.

  Er verschijnen dan een paar icoontjes, kies voor de foto.

  aanklikbare link op facebook

 2. Klik de foto aan om een afbeelding te kunnen uploaden

  Je gaat direct naar je eigen pc waar je de foto kunt ophalen.

 3. Als de afbeelding er is plaats je er een tekstje bij en achter het tekstje plak je je link.

  Doordat er al een afbeelding staat, haalt Facebook de webpagina nu niet op en kun je gewoon een aanklikbare link plaatsen bij je tekst.

  aanklikbare link in facebook bericht

Als je dat wilt kun je nu ook een product taggen.

Zo kun je een aanklikbare link plaatsen in een bericht zonder dat de afbeelding meekomt die je aan de pagina hebt gekoppeld.


Wel de website ophalen

Als je wel wilt dat Facebook de website ophaalt, dan kun je dat niet combineren met een afbeelding die je wilt uploaden.

Als Facebook de website moet ophalen én je wilt er ook een afbeelding bij hebben, dan moet je die afbeelding op je website zetten.


Meer marketing

pijltje
Aanklikbare link op Facebook was last modified: by

Het marketingplan van Get Clients Now!™ is speciaal voor dienstverleners. Mijn Facebookpagina vind je hier.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen E-mailstrategie Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube ZichtbaarheidGET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Aanklikbare link op Facebook was last modified: by

Aanklikbare link op Facebook: met dank aan kirstyfields voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Aanklikbare link op Facebook was last modified: by