Activity feed in een Mailchimp profiel

Mailchimp activity feed
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp audiences » Activity feed in een Mailchimp profiel


De activity feed in een Mailchimp profiel is een tijdlijn waarin je alle acties van je abonnee terugziet. Misschien heb je deze tijdlijn nog nooit gezien. Maar deze activity feed kan je op micro-niveau veel informatie geven over het gedrag van je abonnee. En dus ook over de interesses van je abonnee.


Activity feed in een Mailchimp profiel

Je kunt de activity feed in een Mailchimp profiel op verschillende manieren vinden.

De eerste manier is:

  • Klik op de bolletjes in de zijbalk helemaal links
  • en klik dan op View contacts

Je ziet dan al je contacten staan. Die adressen zijn aanklikbaar. Zo zien ze er niet uit, maar dat is wel zo. Klik daarom een adres aan. (Nee, niet het vakje links van het adres aanvinken).

Als je nu even scrolt dan zie je alles wat je abonnee met je nieuwsbrieven heeft gedaa, plus je eigen notities die je eventueel bij dit profiel hebt gemaakt.

Een tweede manier is

Als je een specifiek contact zoekt is de eerste manier een beetje lastig, vooral als je een groot audience hebt. Je kunt in dat geval gebruik maken van de zoekfunctie.


Mailchimp gedrag filteren

Je kunt de activity feed ook filteren met behulp van het filter dat je aan de rechterkant van de tijdlijn ziet staan.

Mailchimp activity feed

Door de activity feed te filteren haalt Mailchimp dingen weg uit de tijdlijn. Dat zijn de dingen die je op dit moment niet wilt zien.

Voorbeeld van het filteren van de Mailchimp activity feed

Als je bijvoorbeeld wilt weten welke nieuwsbrieven een abonnee geopend heeft, dan kies je in het filter voor Opens. Alleen de namen van de geopende nieuwsbrieven blijven dan staan.

En als je wilt weten in welke nieuwsbrieven een abonnee geklikt heeft, dan kies je voor clicks. En dan zie je in de tijdlijn alleen de nieuwsbrieven waarin deze abonnee geklikt heeft.

Zo kun je snel informatie over de activiteit van je abonnee vinden.

Mailchimp profielen

Hier vind je een rubriek die helemaal gaat over Mailchimp profielen. En andere zaken over Mailchimp Audiences vind je in een grotere rubriek. Meer uitleg over statistieken vind je hier.

© 2006 – 2021 Judith de Vries


Meer over Mailchimp

pijltje
Activity feed in een Mailchimp profiel was last modified: by

Ik ben een erkende Mailchimp specialist. Hier vind je hulp met Mailchimp.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Activity feed in een Mailchimp profiel was last modified: by
https://virtueelpresent.nl/email-specialist/mailchimp-expert/
https://virtueelpresent.nl/email-specialist/mailerlite-expert/
Activity feed in een Mailchimp profiel was last modified: by