Adressen uitschrijven

Adressen uitschrijven
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp audiences » Adressen uitschrijven


Adressen uitschrijven bij Mailchimp. In dit artikel kun je lezen hoe je dit doet met een enkel adres en hoe je dit doet met een heleboel adressen tegelijk. Daarnaast kun je hier ook lezen hoe je adressen uitschrijft die je in een extern bestand hebt staan.


Wie ga je uitschrijven

Allereerst moet je beslissen wie je gaat uitschrijven. En als dat een segment is moet je die adressen ook selecteren.


Een enkel adres uitschrijven

Benodigde tijd: 5 minuten.

Een enkel adres uitschrijven is simpel

 1. Klik op Audiences

  Dit vind je in het bovenste menu. Selecteer nu in het drowdown de lijst waar de adressen op staan die je wilt uitschrijven en klik vervolgens op View Contacts. audience kiezen

 2. Ga daarna naar het vergrootglas en klik daar op

  Vul hier het e-mailadres in van degene die je wilt uitschrijven. Je kunt ook zoeken op andere gegevens, zoals bijvoorbeeld de voornaam. Maar als je zoekt met het e-mailadres dan weet je zeker dat je de juiste persoon te pakken hebt. vergrootglas

 3. Ga nu naar het profiel van degene die je wilt uitschrijven

  Bij het profiel staat een knop: Actions.knop actions

 4. Open het dropdown van Actions

  Kies voor Unsubscribe.uitschrijven

Adressen uitschrijven: weet je het wel zeker?

Hierna vraagt Mailchimp of je het zeker weet:

adressen uitschrijven


Bulk adressen uitschrijven

Maak een segment van de adressen die je wilt uitschrijven.

Als je dat segment opent, dan staat er een heel klein pijltje waarmee je die adressen kunt selecteren. Je vindt dat pijltje links boven bij je segment. Goed kijken want het valt niet op.

Pijltje om adressen mee te selecteren

Als je de adressen geselecteerd hebt dan verschijnt er een nieuwe werkbalk waarin je kunt aangeven wat je met die adressen wilt doen.

Open nu het menu bij Actions en kies voor Unsubscribe.


Andere manier van adressen uitschrijven

Dit is niet de enige manier om adressen uit te schrijven. En soms is het ook veel logischer om een andere manier te gebruiken. Deze andere manier is handig als je de adressen die je wilt uitschrijven in bijvoorbeeld een Excel bestand hebt staan.

Als je adressen uit een Excel-bestand wilt uitschrijven dan heb je uitsluitend de adressen nodig. Selecteer de adressen en kopieer ze.

 • Klik nu op de naam van je lijst
 • Open het menu bij Manage contacts
 • Kies voor Unsubscribe addresses
 • Plak je adressen in het veld dat je dan ziet staan
 • En klik op de button Unsubscribe


Als je adressen gaat uitschrijven

Als je adressen uitschrijft moet je er rekening mee houden dat ze daarna ook echt uitgeschreven zijn. En je kunt ze niet meer op je lijst zetten. Dat ligt anders je de adressen archiveert.

Uitgeschreven adressen kunnen wel terugkomen op je lijst, maar alleen als ze zichzelf inschrijven. En dat moet dan met dubbele opt-in. Dat is de enige manier om deze adressen opnieuw op je lijst te krijgen. Dat is een noodzakelijke beveiliging, want sommige mensen doen echt álles voor lijstgroei zonder rekening te houden met de kwaliteit van de adressen.


Werken met Mailchimp

Als je het uitschrijven van adressen heel moeilijk of eng vindt terwijl je eigenlijk weet dat het wel nodig is, dan kan het goed zijn te weten dat je hier ook hulp bij kunt krijgen.

Gewoon even een uurtje reserveren, dan doen we het samen en dan kijk ik met je mee.

Op deze website staat een uitgebreid artikel over hoe Mailchimp werkt. En het fijne aan dat artikel is dat je niet alles hoeft t lezen. Je springt gewoon naar een stukje dat je lezen wilt en de rest sla je over.


Meer over Mailchimp

pijltje
Adressen uitschrijven was last modified: by

Ik ben een erkende Mailchimp expert. Ik kan je helpen met Mailchimp en ik heb ook Mailchimp trainingen, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Judith de Vries

Judith de Vries

Gecertificeerde Mailchimp expert en Mailchimp trainer.

Mailchimp erkend sinds januari 2015

Betalen in WordPress Content marketing Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Adressen uitschrijven was last modified: by

Adressen uitschrijven bij Mailchimp: met dank aan Denis Bogdan voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Adressen uitschrijven was last modified: by