Adresvelden voor een fysiek adres

Adresvelden voor een fysiek adres
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp audiences » Adresvelden voor een fysiek adres


Sinds mei 2019 zie je adresvelden voor een fysiek adres in het Mailchimp signup form. Het blok voor het adres staat standaard in je formulier van iedere lijst. Gelukkig staat het er ook standaard als een verborgen veld, want het blok vraagt om een adres in een Amerikaans format.

adresvelden voor een fysiek adres

Waarom adresvelden voor een fysiek adres?

De vraag is dan natuurlijk: waarom zet Mailchimp adresvelden voor een fysiek adres op het inschrijfformulier? Want je hebt helemaal geen fysiek adres nodig om te mailen.

Marketingplatform

Het antwoord is heel simpel. Mailchimp heeft je mogelijkheid gegeven om te vragen om een fysiek adres omdat het sinds mei 2019 ook mogelijk is om een ansichtkaart te sturen via Mailchimp.

En die ansichtkaart kun je combineren met een workflow voor een verlaten winkelwagentje. En om een ansichtkaart te sturen heb je natuurlijk wel een fysiek adres nodig.

Amerikaans format

Als je die ansichtkaart via Mailchimp echt wilt gaan versturen moet je ook echt gebruik maken van dat Amerikaans adresformat, want anders kan Mailchimp die kaart niet versturen omdat ze het niet kunnen verwerken.


Adresvelden voor een fysiek adres aanpassen

Maar als jij om een heel andere reden een adres wilt vragen, bijvoorbeeld omdat je zelf naar de brievenbus wilt gaan om een ansichtkaart of brief te sturen, dan heb je geen behoefte aan dat Amerikaanse format.

In dat geval kun je die adresvelden gewoon weggooien. Dit moet je niet doen als je het al gebruikt hebt om adressen te verzamelen, want als je het dan weggooit dan gooi je gelijktijdig ook de verzamelde informatie web. Zet in plaats van die Amerikaanse formaat gewone tekstvelden in je formulier.

Hier vertel ik nog veel meer over Mailchimp formulieren. En als je info zoekt over Mailchimp maar wat je zoekt heeft niets met formulier te maken, ga dan naar het Mailchimp blog.


Meer over Mailchimp

pijltje
Adresvelden voor een fysiek adres was last modified: by

Als erkende Mailchimp expert kan ik je goed helpen met Mailchimp

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Betalen in WordPress Content marketing Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Adresvelden voor een fysiek adres was last modified: by

Adresvelden voor een fysiek adres was last modified: by