Aanklikbare afbeelding maken

Afbeelding aanklikbaar maken in Mailchimp

Geschatte leestijd: 3 minuten

Afbeelding aanklikbaar maken in Mailchimp

In een nieuwsbrief verwachten mensen dat een afbeelding aanklikbaar is. En ze klikken er ook echt op. Dus als je je kansen wilt pakken en aan de verwachtingen van je lezers wilt voldoen, dan zou je de afbeeldingen in je nieuwsbrieven aanklikbaar moeten maken. Hier kun je lezen hoe je dit dit.

Je moet de afbeelding eerst uploaden naar de Content Studio.

Om dit te doen sleep je een blok voor afbeeldingen naar de plaats in je nieuwsbrief waar je het hebben wilt. Daar ieder blok zijn dat je maar wilt, als het maar geschikt is voor afbeeldingen. Je kunt kiezen uit:

  • het blok Image
  • of Image Group
  • of Image Card
  • en Image + Text

Het uploaden kun je rechtstreeks in je nieuwsbrief doen. Zodra je dit gegaan hebt zie je 4 kleine linkjes staan:

  • Replace
  • Edit
  • Link
  • Alt

En als je klikt op “link” dan kun je daar een link invullen. Zo maak je een afbeelding aanklikbaar in Mailchimp.

Tip: klik ook Alt aan en vul daar een korte beschrijving van de afbeelding in. Want je lezers moeten eerst toestemming geven voordat ze de afbeelding zien.

Image display size

Onder de afbeelding zie je een schuifje staan waarmee je kunt regelen hoe groot te afbeelding getoond moet worden. Dat schuifje verandert niets aan het formaat van de afbeelding. Maar je kunt er wel mee bepalen dat de afbeelding kleiner getoond moet worden dan het werkelijke formaat.

Omdat schuifje niets verandert aan het echte formaat van de afbeelding, helpt het niet om te voorkomen dat je nieuwsbrief vervormd wordt afgeleverd doordat je afbeeldingen veel te breed zijn. Hier kun je lezen welke formaten je ongeveer aan moet houden in een Mailchimp nieuwsbrief.

Auto Designer

Je ziet hierboven in een plaatje ook een een knop staan: Auto Designer. Dat is een Beta feature die alleen beschikbaar is als je voldoende content hebt staan op een Mailchimp website of op Mailchimp landingspagina’s. De auto designer kan je dan helpen om je design een beetje consistent te houden.

Op deze website staat een handleiding voor Mailchimp. Die kan je enorm helpen je zoektocht naar hoe het moet te bekorten.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Met dank aan wixin lubhon voor het plaatje bovenaan deze pagina.

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gepubliceerd op: 23-8-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 14-10-2021