Afbeelding met tekst rondom

Afbeelding met tekst rondom

Een afbeelding met tekst doet in Mailchimp niet altijd wat je wilt. Daarom de hoogste tijd om dit blok eens te bespreken. In dit artikel vind je hoe je dit doet in Mailchimp en hoe je dit doet in MailerLite. 


Hoe werkt het blok afbeelding met tekst in Mailchimp

Pak het blok beet met je muis en sleep het naar je nieuwsbrief.

templates image + caption

Tabblad Content

Als het op z’n plaats gevallen is ben je direct in het tabblad Content waar je het bijschrift en een afbeelding kunt plaatsen.

templates image caption browse

Kijk ook nog even naar het tabblad Style want daar kun je het blok leuk opmaken. En als je dan toch bezig bent, kijk dan ook onder het tabblad Settings want daar bepaal je de positie van de afbeelding:

  • onder de tekst
  • boven de tekst
  • links van de tekst
  • of rechts van de tekst

Dat is allemaal vreselijk leuk en ingenieus bedacht, maar er is wel een probleem.


Afbeelding met tekst: het probleem

Het probleem is dat we niet weten hoe breed het device is waarop de nieuwsbrief gelezen wordt. Kijk bijvoorbeeld even naar deze nieuwsbrief van Mango Travel. Het was de bedoeling dat er een afbeelding kwam met een stukje tekst er naast. En het was niet de bedoeling dat er een groot stuk wit onder de afbeelding zou komen.

Mango travel

Zo zag dit er in Mailchimp niet uit en zo zag het er in mijn mailbox ook niet uit. Maar zo zag het er wel uit in de mailbox van Mango Travel.


Tekst rond een afbeelding laten lopen

Mooier zou het geweest zijn als de tekst rond de afbeelding had gelopen. Dat kan, maar dan moet je de afbeelding in een tekstblok zetten. Geef dan een marge aan en hoop dat het goed gaat.

Ga er niet vanuit dat dit vanzelf goed gaat, want als je afbeelding ietsje te groot is dan is je nieuwsbrief niet meer responsive. En dat betekent dat mensen die mobiel lezen van links naar rechts moeten scrollen in plaats te scrollen van boven naar beneden. Als je voor iedere zin van links naar rechts moet scrollen ben je snel klaar met lezen.

Als je dit doet, zorg dan dat je afbeelding heel klein is. Niet meer dan 200 px.

Overigens: Mailchimp zegt dat je tot maximaal 300 px kunt gaan, maar dat vind ik echt een enorm risico waar ik me niet aan wil wagen.

En test je nieuwsbrief door en door, met name op mobiele devices en in Outlook. Een afbeelding in een tekstblok plaatsen omdat je wilt dat de tekst mooi rond de afbeelding loopt is een foutengevoelige oplossing.


Hoe lost MailerLite dit op?

MailerLite lost dit probleem in het lecacy template op met 2 verschillende blokken voor tekst + afbeelding:

  • Een blok voor tekst naast de afbeelding
  • En een blok voor tekst onder de afbeelding

Als je tekst naast de afbeelding wilt dan komt het eigenlijk op het zelfde neer als wanneer je tekst rond een afbeelding laat lopen bij Mailchimp. Ook bij MailLite krijg je een erg kleine afbeelding.

afbeelding met tekst rondom
Afbeelding met tekst rondom in MailerLite

In het nieuwe drag en drop template heb ik de mogelijkheid om tekst rondom een afbeelding te laten lopen niet meer terug kunnen vinden. Jammer.


Verschillen op een rijtje

Mailchimp

Bij Mailchimp vind je verschillende mogelijkheden in hetzelfde blok Image + caption: een afbeelding over de halve breedte, over 1/3 van de breedte of over 1/4 van de breedte. Maar de tekst loopt niet rond de afbeelding.

Als je de tekst rond de afbeelding wilt laten lopen, zet dan zowel je afbeelding als je tekst in een tekstblok. Zorg dan dat je afbeelding heel erg klein is en tekst je nieuwsbrief door en door op mobiele devices.

MailerLite

Bij MailerLite heb je in het legacy template 2 verschillende blokken voor Image + tekst. Eentje waarbij de afbeelding links of rechts staat en de tekst rond de afbeelding loopt.

De andere waarbij de tekst onder de afbeelding staat. En je krijgt daar ook nog een button bij.

In het nieuwe template heb je heel veel blokken afbeelding + tekst. Je vindt ze onder het kopje Content.


Als je in Mailchimp een tekstblok gebruikt en daar een afbeelding in zet, test dan vooral ook in Outlook, want Outlook geeft vaak problemen.

Meer lezen

Zoals je ziet gaat het niet altijd allemaal vanzelf. Maar op deze website kun je handleiding vinden, zowel voor Mailchimp als voor MailerLite. Dan lukt het vast allemaal beter.

Je bent hier: Home » Mail expert » Afbeelding met tekst rondom
Afbeelding met tekst rondom was last modified: by

Met dank aan Mango Travel voor dit boeiende probleem en voor het gebruik van hun nieuwsbrief en aan talha khalil voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Afbeelding met tekst rondom was last modified: by

2 reacties op “Afbeelding met tekst rondom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *