Home » Blog » Marketing voor dienstverleners » Afbeeldingen met canva.com
Afbeeldingen met canva.com

Afbeeldingen met canva.com

Geschatte leestijd: 4 minuten

Afbeeldingen met canva.com

Je kunt beginnen met iets in te typen in het zoekveld van canva.com. Bijvoorbeeld een A4-document, of een certificaat of iets anders. En dan krijg je een formaat aangeboden waarin je dat kunt maken.

Maar als je afbeeldingen voor je website wilt maken dan is het handiger om het formaat van de gewenste afbeelding in te typen. Welke formaten jouw website gebruikt kun je zien als je gaat naar:

  • Instellingen
  • Media

Social media

Voor de social media staan er “voorgekookte” formaten op canva.com en als je een afbeelding wilt maken die je aan je website koppelt via de velden van Yoast dan is 1200 x 628 een mooi formaat.

Afbeeldingen met canva.com

Als je je formaten hebt ingevoerd dan heb je een wit veld waarin je van alles kunt maken.

Bestaande afbeeldingen

Je kunt een bestaande afbeelding uploaden en uitrekken of juist een beetje kleiner maken:

  • Eerst de afbeelding uploaden
  • Dan klik je ‘m aan zodat hij in je witte veld komt te staan.
  • En dan pak je een hoekje van de bestaande afbeelding beet en je rekt ‘m een beetje uit of je maakt ‘m een beetje kleiner.

Sjablonen en elementen van canva.com gebruiken

Maar je kunt ook even in de zijbalk van canva.com kijken. Daar staan sjablonen die passen bij het formaat dat je hebt aangegeven. Soms krijg je die voor niets, soms moet je er iets voor betalen.

En op je kunt er ook elementen vinden: losse onderdelen die je voor je afbeeldingen kunt gebruiken. Soms voor niets, soms betaal je er iets voor.

Achtergronden

Je kunt je afbeelding ook een achtergrondkleur geven, of een motiefje als achtergrond.

Eigenlijk moet je daar gewoon eens een middag gaan spelen. Op een zondag of zo, als het buiten regent. Door te spelen leer je en dan krijg je het vanzelf steeds beter in de vingers.


Afbeeldingen met canva.com

Je website heeft afbeeldingen nodig en afbeeldingen die je ophaalt van Pixabay of 123rf.com of waar dan ook hebben vaak niet het juiste formaat om rechtstreeks op je website te plaatsen.

Ik heb hier beschreven hoe je formaten van afbeeldingen kunt aanpassen. Maar dan zit je nog steeds vast aan de verhoudingen van de oorspronkelijke afbeelding.

Door er een hele nieuwe afbeelding van te maken heb je niets meer te maken met de verhoudingen van de oorspronkelijke afbeelding waardoor je meer ruimte krijgt om er iets leuks van te maken.

En afbeeldingen die je ophaalt zijn natuurlijk ook geen unieke afbeeldingen die alleen jij op je website hebt staan. Door van een afbeelding die je ophaalt een andere afbeelding te maken, krijg je website veel meer een eigen stijl. Jouw stijl!

Waarom afbeeldingen op je website

Ik hoor soms dingen als “ik heb geen afbeeldingen op mijn website want ik houd het liever rustig”. Vergeet dat gewoon. Pagina’s en blogposts zonder afbeeldingen doen veel minder voor je dan pagina’s en blogposts waar je wel afbeeldingen bij hebt gezet.

Dus als je gevonden wilt worden, zorg dan dat je pagina’s en blogposts er een beetje leuk uitzien.

Wist je dat de marketing methode Get Clients Now!™ gedesignd is voor dienstverleners?

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Waar heb ik de kopafbeelding gemaakt? Wat denk je?

Gepubliceerd op: 21-1-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven