Afbeeldingen verkleinen

Afbeeldingen verkleinen met fotoaanpassen.nl

Afbeeldingen verkleinen is belangrijk als je een nieuwsbrief gaat versturen. Soms komt je nieuwsbrief vervormd aan. Dat kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak is de oorzaak een van de volgende zaken:

Afbeeldingen verkleinen
Afbeeldingen verkleinen

Afbeeldingen verkleinen

Het is daarom zinvol om je afbeeldingen voor het uploaden te verkleinen. Hoe je dat kunt doen kun je hieronder lezen. Je kunt je afbeeldingen verkleinen met allerlei tools, in dit artikel wil ik uitleggen hoe je je afbeeldingen verkleinen met fotoaanpassen.nl


Benodigde tijd: 5 minuten.

Afbeeldingen verkleinen met fotoaanpassen.nl is super gemakkelijk.

 1. Ga naar fotoaanpassen.nl

 2. Klik op Bladeren

  fotoaanpassen.nl bladeren

 3. Open daarna het menu Basis en kies voor Verkleinen.

  fotoaanpassen verkleinen

 4. Beeldverhouding intact laten

  Er is een vakje waarin staat: Behoud aspect ratio. Dat vakje staat aangevinkt en dat moet je ook zo laten, want daardoor blijft de beeldverhouding intact.

  fotoaanpassen.nl beedverhouding

 5. Nieuw formaat invullen

  Vul nu een nieuw formaat in bij de breedte of bij de hoogte. Als je in het andere vakje klikt dan past dit zich automatisch aan aan het gekozen formaat.

  fotoaanpassen breedte invullen


Formaten van afbeeldingen in je nieuwsbrief

Als het formaat van je afbeeldingen heel erg groot is, kan je nieuwsbrief flink vervormd aankomen.

Nieuwsbrieven zijn responsive. Dat betekent dat de blokken onder elkaar schuiven als de nieuwsbrief gelezen wordt op een mobiel device. Voor Mailchimp kun je het beste een formaat aanhouden van 600px tot 800px breed. MailerLite is explicieter: neem een formaat van maximaal 640px breed.


Afbeelding spiegelen

Als je afbeelding niet alleen te groot is maar de kijkrichting ook verkeerd is, dan kun je er ook lezen hoe je een afbeelding kunt spiegelen.


Training MailChimp

Dit hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te doen. Als je je nieuwsbrieven laat maken zorg ik hiervoor. Ik zorg dat je afbeeldingen de juiste formaten hebben én ik zorg voor de juiste kijkrichting.

Als Mailchimp lastig voor je is, doe dan mee met de training Mailchimp. Dan leer ik je in een paar uur wat je weten moet.

Afbeeldingen verkleinen met fotoaanpassen.nl was last modified: by
Afbeeldingen verkleinen met fotoaanpassen.nl was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.