affiliate links

Affiliate links in een nieuwsbrief

Geschatte leestijd: 3 minuten

Affiliate links in een nieuwsbrief zijn voor de meeste e-mail platforms een grijs gebied. Ze staan vaak affiliatemarketing niet toe. Maar een enkele affiliatelink wel.

Affiliatemarketing (verboden) – is een type bedrijf waarbij je een commissie verdient door de producten van andere bedrijven te promoten. We staan deze activiteit niet toe, omdat er geen directe relatie is tussen jou en je abonnees. Het is niet toegestaan om niet-gerelateerde aanbiedingen naar je abonnees te sturen of je voor te doen als een ander merk.

MailerLite Terms of Use punt 11

Links die naar een derde partij verwijzen, maar niet namens die derde partij vermarkten. Vaak worden affiliatelinks gebruikt in de context van een partnerschap tussen twee onafhankelijke leveranciers of bedrijven.

Mailchimp

Mailchimp en MailerLite zijn het roerend eens over wat kan en wat niet kan. Maar de servers denken er anders over.

Affiliate links en phishing e-mails

Het punt is namelijk dat links in een nieuwsbrief een omleiding onder zich hebben. Je platform plaatst een andere link onder jouw link. Het doel hiervan is dat ze je statistieken moeten leveren. Dus ze moeten clicks op de links bij kunnen houden. En dat doen ze door een omleiding naar een telmachine onder jouw link te zetten.

En een affiliate link is ook een omleiding. Dus dan heb je een dubbele omleiding in je nieuwsbrief.

Phishing

Voor de ontvangende server ziet zo’n omleiding er uiterst verdacht uit. Hij vindt dat het zoveel op een phishing omleiding lijkt, dat het ook wel een phishing omleiding zal zijn. En dus gaat je nieuwsbrief naar spam. En als je lezer zo vriendelijk is om ‘m daar uit te halen, dan krijgt hij een duidelijke waarschuwing te zien.

nieuwsbrief in spam

Wat moet je dan doen met affiliatelinks?

Nou, wat er er ook mee doet, zet ze niet in je nieuwsbrief. Zet ze liever op je website. Daar zijn natuurlijk ook regels voor. Die kun je hier lezen op de website van Charlotte.

Maar zet nooit affiliatelinks in je nieuwsbrief, ook niet als je platform het goed vindt, want de ontvangende servers zien dit niet zitten.

Kom jouw nieuwsbrief in spam en weet je niet hoe dat komt? Dat kan ik voor je uitvinden. Want ik ben zowel Mailchimp expert als MailerLite expert.

En hier kun je meer vinden over de aflevering van je nieuwsbrief.


Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Gepubliceerd op: 21-10-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 30-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht