afmeldformulier van mailerlite

Afmeldformulier MailerLite

Geschatte leestijd: 4 minuten

Afmeldformulier van MailerLite

Het afmeldformulier bij MailerLite is kant-en-klaar. Als je bij het maken van je nieuwsbrief de taal netjes instelt hoef je in principe niets te doen aan het afmeldformulier, want dan is het al allemaal goed. Maar je kunt er wel e.e.a. aan doen als je dat wilt.

Afmeldformulier bij MailerLite

Je vindt het uitschrijfformulier onder het menu bij je gebruikersnaam: Unsubscribe settings.

En als je niets doet ziet er formulier eruit zoals je hieronder ziet.

afmeldformulier MailerLiet
Afmeldformulier van MailerLite

En als mensen zich hebben afgemeld, dan komen ze bij een vragenlijstje waar ze gevraagd wordt naar de reden van afmelding.

afmeldformulier confirmation MailerLite
Bevestigingspagina

Afmelden bij MailerLite: er kan meer

Maar er kan veel meer en misschien wil je ook meer. Er zijn verschillende zaken die je aan kunt passen:

  • kleuren
  • teksten
  • helemaal afmelden of afmelden voor groepen
  • URLs onder de buttons
  • opschriften op de buttons

Kleuren aanpassen

Als je de kleuren aan wilt passen, dan klik je aan de rechterkant van de pagina het tabblad Design aan.

kleuren aanpassen
Kleuren aanpassen

En daarna klik je het dingetje aan dat je aan wilt passen.

Settings

Onder het tabblad Settings staat standaard ingesteld dat mensen direct uitgeschreven zijn op het moment dat ze de uitschrijfpagina openen, maar dat kun je uitvinken.

En standaard staat ook ingesteld dat mensen zich helemaal uitschrijven. Maar je kunt ook aanvinken dat je wilt dat mensen eerst de mogelijkheid krijgen aangeboden om zich uit te schrijven voor een x-aantal groepen, terwijl ze verder gewoon op je lijst blijven staan.

standaard settings

Als je ervoor kiest mensen de mogelijkheid te bieden zich uit te schrijven voor groepen dan moet je wel even opletten, want zodra je dit aanvinkt zie je een aantal groepen op je formulier staan. Maar dat zijn niet alle groepen.

Aan de rechterkant van de pagina zie je dan een derde tabblad verschijnen met daaronder al je groepen. En dan kun je kiezen welke groepen je op het formulier wilt tonen.

URLs onder de buttons

Je kunt de URLs onder de buttons ook naar eigen inzicht aanpassen. Ikzelf vind dat wel zinvol. Mensen die zich afmelden hebben daar een reden voor en die reden kan zijn dat ze vinden dat ze teveel e-mails krijgen. En daar kun je iets aan doen!

Ik bied afmelders die zich afmelden omdat ze teveel e-mails krijgen de mogelijkheid zich in te schrijven voor een maandelijkse samenvatting.

samenvatting button

Misschien krijg je het al benauwd bij de gedachte dat je dan ook nog een samenvatting moet gaan schrijven, naast al je andere werk. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt gewoon een RSS nieuwsbrief klaarzetten die je automatisch eens per maand verstuurt.

Dan hoef je er helemaal niets aan te doen. Tenzij je een keer een aanbieding mee wilt sturen, dan zet je die aanbieding er in. Denk eraan dat je de aanbieding er daarna ook weer uithaalt want anders blijf je eeuwig dezelfde aanbieding rondsturen.

Uitschrijven in MailerLite

Het uitschrijfformulier van MailerLite is dus behoorlijk flexibel en aanpasbaar. Ga er gewoon eens mee spelen.

Als je overweegt om MailerLite te gaan gebruiken, dan kan het artikel over wat je allemaal krijgt bij MailerLite behulpzaam voor je zijn.

En als je al met MailerLite werkt en wilt weten “hoe het moet” dan kun je een goede ingang vinden in de handleiding MailerLite.

MailerLite is een prachtig en betaalbaar platform. En als erkende MailerLite expert bied ik hulp op maat voor MailerLite.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Gepubliceerd op: 6-1-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 18-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht

2 reacties op “Afmeldformulier MailerLite”

  1. Wat een goede tip Judith, dankjewel. Ik wist niet dat je de afmeldpagina nog zo kon personaliseren. Heb mijn social media toegevoegd. Misschien wil iemand nog wel tips ontvangen maar geen mail meer. Dan is volgen op social een mooi alternatief.

Reacties zijn uitgeschakeld.