Als een klein bedrijf niet groeit

Als een klein bedrijf niet groeit

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Als een klein bedrijf niet groeit, dan kan dit als oorzaak hebben dan je niets over marketing weet. En als dit de oorzaak is dan is dat makkelijk te verhelpen. Lees er een goed boek over en spijker je kennis bij.

Maar veel vaker is gebrek aan marketingkennis niet de oorzaak. Veel vaker ligt het er aan dat je de kennis die je wel hebt niet toepast.

Als een klein bedrijf niet groeit

Het is één ding om aan het einde van een jaar een goed marketingplan te schrijven voor het nieuwe jaar. Een plan schrijven is op zich heel goed want zonder plan weet je helemaal niet wat je moet doen en waar je naartoe wilt.

Maar het is een heel ander ding om de delen van je plan dagelijks uit te voeren. En omdat het zo moeilijk is om het vol te houden, groeien kleine bedrijven vaak niet. Ook als ze wel weten wat ze zouden moeten doen.

Groeien

Om als bedrijf te groeien moet je de noodzakelijke handelingen uitvoeren: je moet zaaien en wieden voor je kunt oogsten. En hier gaat het vaak fout. Het gaat niet fout op de ambities en het maken van de plannen. Het is vaak de dagelijkse uitvoering waar de problemen liggen.

Bijvoorbeeld

  • Je hebt bloggen als marketingstrategie gekozen. Maar je hebt er domweg geen tijd voor dus je doet het niet.
  • Of je wilt je naamsbekendheid vergroten via de social media, maar je post er zelden iets.
  • Misschien heb je bedacht dat netwerken een goed idee is om bekender te worden, maar je bezoekt zelden een bijeenkomst.

Zo zijn er talloze mogelijkheden om een goed plan niet uit te voeren. En zolang je het niet uitvoert blijft het een plan en kan het niets opleveren.

Als klein bedrijf groeien

Om als klein bedrijf te groeien is een constante inspanning nodig: zaaien en wieden. En als het bij jou daar nou juist op spaak loopt, dan zijn er manieren om jezelf te helpen.

Groeien: verantwoordelijkheid nemen

Allereerst moet je verantwoordelijkheid nemen. Geen smoesjes verzinnen. Dus niet zeggen dat het aan de economie ligt terwijl je best weet dat je je plan niet hebt uitgevoerd. Het kan best waar zijn dat de economie ook een factor was waardoor je bedrijf niet groeide.

Maar zolang je andere factoren niet hebt uitgesloten kun je dat niet zeker weten. Dus eerst je plan uitvoeren en als het dan nog niet lukt, dan pas kijken naar factoren die je niet in de hand hebt.

Groeien: steun vragen

Steun vragen kan ook enorm helpen. Dat kan heel simpel door je plan te vertellen aan iemand die geïnteresseerd is en die je vertrouwt. Maak met die persoon een afspraak dat je maandelijks aan die persoon gaat vertellen in welke mate je je plan hebt uitgevoerd. Het kan al helpen dat je weet dat je je naar die persoon moet verantwoorden.

Als er in je omgeving niemand is die geschikt is voor deze rol, dan zou je op zoek kunnen gaan naar een geschikte business coach.

Groeien: meedoen met een programma

Mee doen met een gestructureerd programma is ook een erg goede zet.

Denk hierbij aan hoe je het bijvoorbeeld doet met sporten. Als je daar niet zo gemotiveerd voor bent dan is de kans dat je het echt gaat doen direct een stuk groter als je met een paar anderen hebt afgesproken wanneer jullie gaan hardlopen, zwemmen, fietsen of wat dan ook.

Puur het feit dat je niet alleen een plan hebt met daarin een datum en een tijd, maar ook een afspraak met een paar anderen, kan ervoor zorgen dat je het ook echt gaat doen.

Jouw bedrijf

Herken je jezelf en jouw bedrijf in dit artikel?

Wanhoop dan niet, maar neem liever actie. Kijk eens naar de trainingen Get Clients Now!™ en doe het gewoon!

tip

Weet je, bijna iedereen vindt het lastig om voor marketing te doen wat je ervoor doen moet. Maar met een plan waardoor je precies weet wat je moet doen gaat het veel gemakkelijker.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Gratis: de 5 geheimen van klanten krijgen

5 geheimen

De 5 geheimen van klanten krijgen. Je leest ze in deze serie.

Marketing voor dienstverleners

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Als een klein bedrijf niet groeit was last modified: by

Lees direct verder: Uitstelgedrag, herken je dat?

Als een klein bedrijf niet groeit: met dank aan lumix2004 voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Als een klein bedrijf niet groeit was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *