als je veel te weinig klanten hebt

Als je veel te weinig klanten hebt

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als je veel te weinig klanten hebt

Strategieën die op korte termijn voor klanten kunnen zijn strategieën waarbij je initiatief neemt naar je prospect en zorgt dat er direct contact met je prospect ontstaat. In sommige branches is dat heel makkelijk: pak de telefoon en ga bellen.

Maar er zijn beroepen waarbij dat gewoon niet kan dat je een lijstje met prospects maakt en ze dan gaat bellen. In sommige beroepen is dat onbehoorlijk. Stel je eens voor dat je ‘s avonds gebeld wordt door een psycholoog die je vraagt of je misschien psychologische hulp nodig hebt. Dan val je toch van je stoel? Dat kan dus gewoon niet.

Als je veel te weinig klanten hebt

Je vroegere klanten

Maar ook dan zijn er vaak toch mensen die wel kunt bellen. Dat zijn je vroegere klanten. Misschien kun je rechtstreeks aan ze verkopen, maar ook als dat niet kan is het goed ze te bellen om even te informeren hoe het nu gaat, of alles lekker loopt etc. Hiermee houd je het contact warm.

Een andere groep mensen die je kunt bellen om het contact op te warmen zijn mensen die een ander beroep hebben dan jij, maar die dezelfde doelgroep bedienen. Die mensen zouden eventueel klanten naar je kunnen verwijzen. Maar dan moeten ze wel weten dat je bestaat en wat je doet en op het juiste moment aan je denken.

Als je veel te weinig klanten hebt

Ben je een starter?

Als je starter bent en een beroep hebt waarbij je niet koud kunt bellen, span je dan in om doorverwijzingen te krijgen. Zoek direct contact met gerelateerde beroepsgroepen en vraag of ze naar je willen doorverwijzen als dat relevant is en vraag of je misschien een brochure in de wachtkamer mag leggen. En je kunt ook zorgen dat je klanten over je gaan praten en naar je gaan doorverwijzen.

Reken er niet op dat ze dat vanzelf gaan doen, want dat zijn uitzonderingen. Of heb jij de laatste keer dat je bij een verjaardag was in geuren en kleuren verteld hoe fantastisch je tandarts laatst je kies uitgeboord heeft en een warme aanbeveling gegeven? Waarschijnlijk niet.

Als je wilt dat je klanten over je gaan praten moet je ze een reden geven en ze een beetje helpen door ze iets leuks mee te geven dat ze hiervoor kunnen gebruiken.

Claudia van Wezel

Kansen om te ondernemen!

In de workshop doelgericht netwerken die ik bij Judith volgde ben ik netwerken heel anders in gaan zetten. Ik ben anders gaan aankijken tegen vragen en reacties van mensen die ik eerder als “lastig” kon ervaren. Nu zie ik deze juist als kansen om te ondernemen! Claudia van Wezel, Praktijk de Groeisprong De workshop waar …

Kansen om te ondernemen! Lees verder »

Als je veel te weinig klanten hebt

Wacht niet af

Kijk ook naar je dienstenaanbod. Zit dat een beetje logisch in elkaar? Klopt de prijsopbouw van je dienstenaanbod?

Als je veel te weinig klanten hebt dan moet je dus niet af gaan zitten wachten en ook niet hopen op resultaat van Facebook advertentiesgroei van je mailinglijst of zichtbaarheid in de zoekresultaten. Je moet gewoon actie nemen.

Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met marketing.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Gepubliceerd op: 4-4-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 26-5-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.