Home » Blog » Social media » Alternatieven voor social media marketing
alternatieven voor social media marketing

Alternatieven voor social media marketing

Alternatieven voor social media marketing

Mijn diep ongelukkige gesprekspartner vertelde dat ze van een marketeer had gehoord dat ze vreselijk actief moest zijn op social media omdat ze anders geen klanten zou krijgen.

Nou wil ik niet beweren dat de social media niet nuttig zouden zijn als je klanten wilt krijgen, want je kunt best klanten krijgen via de social media. En als je dat op deze manier wilt doen, dan zou ik je zeker aanraden om erg actief te zijn op social media.

Maar hier werd gesteld dat het absoluut noodzakelijk was om vreselijk actief te zijn op social media omdat het anders uitgesloten zou zijn dat je klanten krijgt. En dat vind ik veel te kort door de bocht want er zijn massa’s alternatieven voor social media.

Succesvolle ondernemers

Als ik wil weten of een marketingstrategie echt oplevert dan luister ik ik niet zozeer naar wat mensen zeggen, want je kunt veel meer leren van wat mensen doen.

Mijn bedrijf zit in een business centrum waar nog veel meer ondernemers zitten. Sommige van deze ondernemers hebben vreselijke moeite het hoofd boven water te houden en anderen zijn zo succesvol dat ze het gebouw uitgroeien doordat ze ook personeel moeten huisvesten. En dan kopen ze gewoon een eigen pand.

De ondernemers die zo succesvol zijn wil ik graag even nader bekijken. Wat doen ze waardoor ze zo succesvol geworden zijn?

Ik heb ze eens opgezocht op de social media, maar daar deden ze niet zoveel. Gewoon een profiel op LinkedIn, maar niet eens een fanpage op Facebook. Dus daar kwamen hun klanten niet vandaan. Maar waar kwamen ze dan wel vandaan?

Verwijzingen

Opvallend: een van die ondernemers stuurde razendsnel een klant naar me toe, waardoor hij bij mij natuurlijk direct in beeld was en ik me geroepen voelde een klant terug te sturen wanneer de gelegenheid zich aan zou dienen.

Sponsoring

Maar hij deed nog iets en dat zag ik pas toen ik een wandeling aan het maken was. Ik liep langs de sportvelden ik zag daar langs het veld allerlei reclameborden van lokale ondernemers. En daar zag ik zijn bord ook. Nou denk ik dat die reclameborden niet zoveel doen. Maar als je een club sponsort dan kweekt je natuurlijk wel erg veel goodwill en het geeft een huizenhoge gunfactor.

Ondernemersvereniging

En hij was lid van een lokale ondernemersvereninging.

Dit zijn de dingen die ik hem heb zien doen. Dit zijn slimme alternatieven voor social media marketing, want al deze zaken zorgden ervoor dat hij een enorme like- en gunfactor verworven had.

Zelfs aan zijn website schonk hij nauwelijks aandacht, want hij vond het genoeg dat hij er eentje had, hij hoefde niet gevonden te worden via de zoekresultaten.

Heb jij weerstand tegen social media marketing?

Waarom geen social media marketing?

Ik heb hem nog even gevraagd waarom ik nooit iets van hem zag op de social media. Zijn antwoord was niet verrassend: dat kostte hem teveel tijd want hij had het druk. En waarom koos hij voor een lokale ondernemersvereniging terwijl hij een soort dienst aanbod waarbij afstand geen bezwaar was? Omdat mensen die je kennen gemakkelijker van je kopen.

Staar je nu niet blind op de vormgeving die hij koos. Kijk liever naar het effect en vertaal dit naar een manier die bij jouw bedrijf past. Want wat hij deed was niets anders dan een enorme like factor en een huizenhoge gunfactor organiseren. En daar zijn geen social media aan te pas gekomen.

Als jij iemand bent die eigenlijk helemaal geen zin heeft in activiteit op de social media, maak je daar dan niet druk om. Want dan doe je dat gewoon niet. Want je hebt veel *meer opties.

Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen te kiezen uit massa’s mogelijkheden om een goed en werkzaam marketingplan in elkaar te timmeren. Besef dat de social media erg handige tools zijn. Maar het zijn geen strategieën. Prima inzetbaar, maar zijn niet meer dan tools.

*Affiliatelink

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Gepubliceerd op: 2-5-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 13-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *