Ansichtkaart met Mailchimp

Ansichtkaart met Mailchimp sturen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Sinds juni 2018 kun je ansichtkaarten versturen via Mailchimp. Je maakt de ansichtkaart op het platform van Mailchimp en Mailchimp verstuurt ‘m.

De mogelijkheid een ansichtkaart te versturen is een add on die bij alle versies van Mailchimp kan worden ingekocht (Bron: chat met Mailchimp).

Nadelen van een ansichtkaart met Mailchimp

Het lijkt niet zo erg voor de hand te liggen als je in Nederland woont en naar Nederlandse ontvangers verstuurt. Zoiets kan natuurlijk ook simpeler.

Shops: promocode

Voor shops misschien nog interessant want je kunt een promo-code meesturen.

Merge tags

Ik zou het interessant vinden als die ansichtkaart gepersonaliseerd zou kunnen worden met behulp van merge tags. Maar je kunt de kaart niet personaliseren, want je kunt geen merge tags gebruiken.

Adres nodig

Een ansichtkaart versturen via Mailchimp heeft nog een flink nadeel, want om een ansichtkaart te kunnen versturen heb je een adres nodig. Het is niet zo moeilijk om een adresveld toe te voegen aan je inschrijfformulier, maar realiseer je  wel dat iedere vraag die je stelt het aantal inschrijvingen vermindert.

Daarom zou je een adres pas in de 2e fase van het inschrijfproces moeten vragen. Pas nadat mensen hun inschrijving bevestigd hebben. Misschien lukt het dan om fysieke adressen te krijgen. Ook dit is gemakkelijker voor een shop, want je vraagt al een adres bij de aankoop en die adressen kun je naar Mailchimp sturen.

Als je dit doet, denk dan wel een de GDPR of AVG en zet niet zomaar je hele adresboek in Mailchimp zonder extra maatregelen te nemen voor de bescherming van je Mailchimp account.

Kosten van ansichtkaart met Mailchimp

Tarieven veranderen meestal na verloop van tijd, daarom plaats ik ze hier maar niet. Hier staan de actuele prijzen van ansichtkaarten via Mailchimp.

Ik ben er niet van overtuigd dat de prijs van 1 tot 50 klopt, want om dit artikel te schrijven heb ik een ansichtkaart gemaakt die ik naar mezelf wilde sturen. Dit leerde  me dat je goed op moet letten op het budget dat je instelt. Het minimumbedrag is 2 euro.

Ansichtkaart met Mailchimp

Als je de voordelen groter vindt dan de nadelen en een ansichtkaart via Mailchimp wilt versturen, begin dan met een segment aan te maken van de mensen naar wie je een ansichtkaart wilt sturen.

Adressen

Zorg dat de adressen correct zijn ingevuld in een adresveld. Kies hierbij ook het land van de ontvangers. Je kunt hiervoor geen tekstveld gebruiken. Mailchimp heeft hiervoor een adresblok toegevoegd bij je inschrijfformulieren. Het is beslist noodzakelijk dat je dit adresblok gebruikt.

Ansichtkaart met Mailchimp maken

Vervolgens ga je naar Campaigns → Create a campaign en je kiest daar voor Postcard.

Afbeelding

Een ansichtkaart heeft natuurlijk een afbeelding. Het formaat van die afbeelding is 1875 x 1350 px. Als je afbeelding niet het juiste formaat heeft dan geeft MailChimp een waarschuwing. Je kunt je afbeelding op formaat maken op Canva.com

Zet er een koptekst boven en vul je bodytekst in en verstuur  ‘m. Je kunt ansichtkaarten eenmalig versturen of ze inplannen voor regelmatige verzending.

Wanneer komt je ansichtkaart aan?

Je wilt natuurlijk ook wel graag weten wanneer de ontvanger ‘m krijgt. Mailchimp vertelt dit niet. MailChimp vertelt wel dat het ongeveer anderhalve week duurt voordat een ontvanger in Amerika ‘m krijgt. Ik ben bang dat het versturen van een kaart naar Europa wel eens heel veel langer zou kunnen duren. Houd hier dus  rekening mee.

Conclusie

Ik vind ansichtkaarten sturen een goed idee. Maar ik ga geen ansichtkaarten met Mailchimp sturen, naar Nederland en via Amerika. Dat vind ik geen logische route en ik zie daarom de voordelen niet. Maar als jij het wel wilt doen vind ik het wel leuk om een kaart van je te krijgen. En dat versterkt natuurlijk wel je zichtbaarheid.

Overigens, wist je dat je ook Facebookadvertenties kunt maken op het platform van MailChimp?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Ansichtkaart met Mailchimp sturen was last modified: by

Hier kun je meer vinden over Mailchimp campaigns

Ansichtkaart met Mailchimp: de ansichtkaarten in de uitgelichte afbeelding zijn gemaakt door Karen Arnold en waarschijnlijk niet met Mailchimp.

Ansichtkaart met Mailchimp sturen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *