Ansichtkaart sturen met MailChimp

Ansichtkaart sturen met Mailchimp

Sinds juni 2018 kun je ansichtkaarten versturen via Mailchimp. Het lijkt niet zo erg voor de hand te liggen als je in Nederland woont en naar Nederlandse ontvangers verstuurt. Voor shops misschien nog interessant want je kunt een promo-code meesturen. Maar je kunt de kaart niet personaliseren, want je kunt geen merge tags gebruiken.

Ansichtkaart sturen met MailChimp
Ansichtkaart sturen met Mailchimp

Deze mogelijkheid heeft nog een flink nadeel, want om een ansichtkaart te kunnen versturen heb je een adres nodig. Het is niet zo moeilijk om een adresveld toe te voegen aan je inschrijfformulier, maar realiseer je  wel dat iedere vraag die je stelt het aantal inschrijvingen vermindert.

Daarom zou je een adres pas in de 2e fase van het inschrijfproces moeten vragen. Pas nadat mensen hun inschrijving bevestigd hebben. Misschien lukt het dan om fysieke adressen te krijgen. Ook dit is gemakkelijker voor een shop, want je vraagt al een adres bij de aankoop en die adressen kun je naar Mailchimp sturen.

Als je dit doet, denk dan wel een de GDPR of AVG en zet niet zomaar je hele adresboek in Mailchimp zonder extra maatregelen te nemen voor de bescherming van je Mailchimp account.


Kosten van het versturen van een ansichtkaart

Deze tarieven gelden voor 2018.

AantalPrijs van de kaartVerzendkosten
1 - 50€0.64€0.23 - €0.68
51 - 5000€0.62€0.23 - €0.68
5,001 - 10,000€0.55€0.23 - €0.68
10,001+€0.52€0.23 - €0.68

Ik ben er niet van overtuigd dat de prijs van 1 tot 50 klopt, want om dit artikel te schrijven heb ik een ansichtkaart gemaakt die ik naar mezelf wilde sturen. Dit leerde  me dat je goed op moet letten op het budget dat je instelt. Het minimumbedrag is 2 euro.


Ansichtkaart versturen met Mailchimp

Als je de voordelen groter vindt dan de nadelen en een ansichtkaart via Mailchimp wilt versturen, begin dan met een segment aan te maken van de mensen naar wie je een ansichtkaart wilt sturen.

Adressen

Zorg dat de adressen correct zijn ingevuld in een adresveld. Kies hierbij ook het land van de ontvangers. Je kunt hiervoor geen tekstveld gebruiken.

Ansichtkaart maken

Vervolgens ga je naar Campaigns → Create a campaign en je kiest daar voor Postcard.

Afbeelding

Een ansichtkaart heeft natuurlijk een afbeelding. Het formaat van die afbeelding is 1875 x 1350 px. Als je afbeelding niet het juiste formaat heeft dan geeft MailChimp een waarschuwing. Je kunt je afbeelding op formaat maken op Canva.com

Zet er een koptekst boven en vul je bodytekst in en verstuur  ‘m.


Hoe lang  duurt het

Je wilt natuurlijk ook wel graag weten wanneer de ontvanger ‘m krijgt. Mailchimp vertelt dit niet. MailChimp vertelt wel dat het ongeveer anderhalve week duurt voordat een ontvanger in Amerika ‘m krijgt. Ik ben bang dat het versturen van een kaart naar Europa wel eens heel veel langer zou kunnen duren. Houd hier dus  rekening mee.


Conclusie

Ik vind het een leuk idee, maar ik ga geen ansichtkaarten naar Nederland versturen via Amerika want ik zie het voordeel niet. Maar als jij het wel wilt doen vind ik het wel leuk om een kaart van je te krijgen. En dat versterkt natuurlijk wel je zichtbaarheid.

Overigens, wist je dat je ook Facebookadvertenties kunt maken op het platform van MailChimp?

Gratis checklist


Ansichtkaart sturen met Mailchimp was last modified: by
Ansichtkaart sturen met Mailchimp was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.