Audience statistieken

Audience statistieken

Toen de mailinglijsten in Mailchimp veranderden in Audiences kwamen er ook Audience statistieken. Deze Audience statistieken geven je inzicht in het gedrag van je Audience.


Audience statistieken

Je vindt deze statistieken heel gemakkelijk:

  • Klik op Audience in het bovenste menu.
  • Je ziet dan links boven een drop down met de naam van een audience er in. Kies een audience waarvan je de statistieken wilt zien.

Opbouw van je audience

Vlak daar onder zie je hoe je audience is opgebouwd. Hier zie je 2 getallen staan:

  • Totale aantal contacten
  • En het aantal abonnees

Het totale aantal contacten is altijd groter dan het aantal abonnees, want onder contacten rekent Mailchimp ook uitgeschreven abonnees en zelfs mensen die een interactie met een shop hebben gehad zonder de aankoop te voltooien. Je abonnees vormen dus een segment van je contacten.


Audience statistieken: recent growth

Daaronder zie je staan: Recent growth. Hier staat het aantal nieuwe contacten. Abonnees die zich de laatste maand hebben ingeschreven.

Als je geen shop hebt vind je hier alleen nieuwe abonnees. Als je wel een shop hebt kun je hier ook non-subscribed contacten zien staan: de mensen die een interactie met je shop hebben gehad maar die niet gekocht hebben.


Audience statistieken: waar komen ze vandaan?

Daaronder vind je een gekleurd balkje. Wat die kleuren inhouden staat daar vlak onder. Hier vind je waar je abonnees vandaan komen.

  • Welke percentage is via je landingspagina op de lijst gekomen?
  • Hoeveel procent is via een API verbinding op je lijst gekomen?
  • Waar is de rest vandaan gekomen?

Alle manieren die jij gebruikt om abonnees te werven vind je hier op een rijtje. Daar staat een rijtje bronnen met daarbij een percentage nieuwe abonnees. Zo kun je snel zien welke van je bronnen het meeste voor je doet.


Audience statistieken: e-mail marketing engagement

Nog iets lager vind je het e-mail marketing engagement van het audience dat je hebt geselecteerd. Ook dit zijn erg interessante cijfers. Ze vertellen je welk percentage regelmatig opent en klikt, hoeveel procent van je abonnees soms opent en klikt en hoe groot het segment van nauwelijks actieve abonnees is.


20% tot 25% verloop

Het is normaal dat het verloop op een mailinglijst 20% tot 25% per jaar is. Het zou mooi zijn als mensen die niet meer geïnteresseerd zijn zichzelf uit zouden schrijven, maar helaas doen ze dat niet altijd.

Als mensen niet meer geïnteresseerd zijn maar zich ook niet hebben uitgeschreven, dan zie je dat hier terug in een laag percentage dat vaak opent en een hoog percentage dat zelden opent.


Is je lijst schoon?

Heb je je lijst recentelijk opgeschoond en zie je hier evengoed staan dat een hoog percentage van je abonnees niet opent?

Dan kan het zijn dat je nieuwsbrief naar de spamfilters gaat.

Als je dat zeker wilt weten dan kun je hier een onderzoek naar laten doen.

tip

Rechtstreeks mailen

Bij deze segmenten staan pijltjes waardoor je rechtstreeks naar die abonnees kunt mailen. Maar wees hier voorzichtig mee en realiseer je dat als je mensen wilt heractiveren, dat het dan logisch lijkt om te mailen naar mensen die weinig openen. Maar dat is minder logisch dan het lijkt.


Heractivatie van inactieve abonnees

Als je inactieve abonnees wilt heractiveren moet je niet de mensen hebben die zelden openen want dat zijn gewoon mensen die zelden openen. En dat vertelt niet of ze de laatste periode misschien wél geopend hebben. Zo iemand opent gewoon in het algemeen heel weinig, maar kan wel degelijk gisteren je nieuwsbrief nog geopend hebben.

Als je gaat heractiveren moet je een segment nemen van mensen die in de afgelopen periode (weken, maanden, kies maar iets) niet geopend hebben.


Kies bijvoorbeeld voor een segment met daarin iedereen die de laatste 20 campagnes niet geopend heeft én die heeft ingeschreven voor de verzending van een specifieke campagne van een half jaar geleden.

Dan weet je zeker dat je met een echt inactieve abonnee te maken hebt.


Top locations

Aan de rechterkant van de pagina vind je top locaties: waar zitten je abonnees? Heel lang klopte er niets van die informatie. Mijn nummer 1 top locatie zat toen in de USA en dat kan niet waar zijn. Maar tegenwoordig zie ik Nederlandse locaties, dus dit is verbeterd. Hoe betrouwbaar deze aanwijzingen zijn kan ik je niet zeggen.


Audience statistieken

Ik vind deze audience statistieken wel een handige toevoeging. Hierdoor kun je heel snel zien hoe gezond je lijst is (veel geëngageerde abonnees) en je kunt ook heel snel zien welke van je bronnen voor de meeste inschrijvingen zorgen.

Als je ook wil lezen over de statistieken van je nieuwsbrieven, ga dan naar het artikel over de rapporten.

En als je gewoon wilt weten hoe Mailchimp werkt dan hebben we een handleiding voor je.


Mailchimp hulp

Mailchimp is een mooi, groot en uitgebreid platform. Maar daardoor is het geen simpel platform. Als je er meer uit wilt halen of als je het systeem gewoon snel onder de knie wilt krijgen, dan kun je Mailchimp hulp naar behoefte bij me inkopen. En dat kan al vanaf een uur. Een uur lijkt niet veel, maar als je weet wat je wilt dan is een uur meestal genoeg om het in orde te krijgen.


pijltje

Gratis video cursus Mailchimp nieuwsbrief

Gratis cursus Mailchimp over:

Hoe maak je een nieuwsbrief met de inline editor

Ook geschikt voor Mailchimp starters.


Makkelijke nieuwsbrief

De Mailchimp inline editor is een makkelijke editor waar je prachtige strakke nieuwsbrieven mee maakt.

In deze gratis cursus neem ik je mee en vertel ik je hoe ik deze nieuwsbrief hiernaast gemaakt heb. Teksten, afbeeldingen buttons, alles is er en juist voor starters is dit een nieuwsbrief die je snel kunt leren maken.

Inclusief uitleg hoe je adressen kunt uploaden.

Mailchimp inline editor cursus

Je gaat naar de landingspagina


Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp statistieken » Audience statistieken

Audience statistieken was last modified: by

Audience statistieken: met dank aan Darwin Laganzon voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.


Audience statistieken was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *