Audiences of lijsten

Audiences of lijsten

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Mailchimp mailinglijsten of e-mail lijsten zijn veranderd in Mailchimp audiences. Dan kan een beetje verwarring geven en misschien kun je niet vinden wat je zoekt. Maar raak niet in paniek: alles is er nog.

Mailchimp audiences

In plaats van Lists zie je nu bovenaan in het bovenste menu van je account: Audience. Maar als je dat aanklikt dan zie je niet meer zoals vroeger al je lijsten op een rijtje staan.

Mailchimp wil het gebruiken van meerdere lijsten beperken want meerdere lijsten gebruiken heeft heel veel nadelen. Terwijl het juist heel gemakkelijk was om een nieuw lijst te maken. Dit is een reden waarom Mailchimp de inrichting van het account een beetje veranderd heeft.

Je ziet nu dit:

audience zien

Aan de linkerkant zie je een dropdown met daar boven: Current audience en daaronder al je audiences. Daar vind je dus je lijsten. Aan de rechterkant zie je een knop: View Contacts. Dat zijn de adressen die je op de lijst hebt staan. Dit gaat uitsluitend om te lijst die je aan de linkerkant in je dropdown hebt geselecteerd.

En naast View Contacts zie je Manage Audience.

Current audience

Alles wat je aan de rechterkant doet heeft betrekking op de lijst die je aan de linkerkant selecteert. Echt moeilijk is dat dus niet. Als je zo snel mogelijk terug wilt naar de vormgeving die je kent, dan klik je op View Contacts. Je ziet dan al je adressen en het menu daarboven is precies zo als het altijd was.

Campaigns

Deze nieuwe vormgeving vind je ook terug bij de campaigns. Het kan hierdoor zomaar zijn dat je een aantal campagnes kwijt lijkt te zijn. Dat is niet zo, maar je ziet nu alleen de campagnes die bij je selecteerde audience horen.

Als je een campagne kwijt bent en het lijkt alsof je ‘m niet terug kunt kunt vinden doordat je bijvoorbeeld de lijst verwijderd hebt waar de campagne bij hoorde, open dan het dropdown links boven, scrol helemaal naar beneden en kies voor All audiences. En dan zul je zien dat alles er gewoon nog steeds is. Maar wel een beetje verstopt.

Rapporten

Dit zelfde systeem vind je ook terug bij je rapporten. En ook hier kun je scrollen naar All audiences om al je rapporten weer te zien staan.

Hoeveel audiences kun je maken

Hoeveel audiences je kunt maken hangt af van de versie van Mailchimp die je gebruikt:

Omdat je vaak geen nieuw audience zult kunnen maken, is het aan te raden een beetje na te denken voor je een audience weggooit.

Grote problemen met audiences?

Heb je grote problemen met Mailchimp audiences? Kun je er gewoon niet mee uit de voeten en ben je alles kwijt?

Dan is het zinvol om een afspraak met me te maken. Dan kan ik je laten zien waar alles zit en als we het samen een keer hebben doorgenomen dan zal het veel gemakkelijker gaan.

tip

Dat kan natuurlijk ook als je andere problemen hebt met Mailchimp. En je kunt ook eens kijken of de antwoorden op je vragen te vinden zijn in de handleiding Mailchimp op deze website.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Gratis: de aanjager van je lijst

groeiversneller

Weggevers die echt voor lijstgroei zorgen hebben gemeenschappelijke kenmerken.

In deze serie vertel ik je precies wat die gemeenschappelijke kenmerken zijn.

Audiences of lijsten was last modified: by

Lees direct verder: Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp?

Met dank aan JK_HGZ voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Audiences of lijsten was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *