Auto Resend campagne met MailerLite

Met MailerLite kun je een Auto Resend campagne sturen. Dat is een tweede verzending voor iedereen die niet geopend en niet geklikt heeft. Deze tweede verzending maak je wanneer je je nieuwsbrief gaat maken. 

Auto resend campagne: hoe je het doet

Auto Resend campagne: niet geopend of niet geklikt

Een campagne opnieuw versturen naar mensen die niet geopend hebben is zonder meer een goed idee. Zeker als je er een andere titel boven zet en een andere verzendtijd kiest. Maar een campagne opnieuw versturen naar mensen die wel geopend hebben maar niet geklikt, dat is een riskante zaak. Ik bedoel: als iemand een nieuwsbrief gelezen heeft maar niet heeft geklikt, dan is daar een reden voor.

Auto Resend campagne: de mogelijkheden

Deze Auto Resend campagne vind ik een prachtige functie, juist voor kleine bedrijven.

Opnieuw versturen met een nieuwe titel

Je kunt een Auto Resend campagne sturen met alleen een nieuwe titel. Daar hoef je dan verder niets aan te doen. Bedenkt dat de titel het enige is dat mensen zien van je nieuwsbrief zolang ze niet openen. Dus als de titel niet aanspreekt dan openen ze niet en dan zien ze de rest ook niet. Verzin dus een hele andere titel die misschien meer aanspreekt.

Of met een nieuwe titel en een persoonlijke boodschap

Dit kan een leuk idee zijn, want die persoonlijke boodschap komt bovenaan in je nieuwsbrief te staan en de nieuwsbrief ziet er dan uit alsof hij is doorgestuurd. Dat kan helpen om matig geïnteresseerde mensen in actie te krijgen. Verzin wel een sterke titel, want ze moeten eerst openen.

Opnieuw versturen met een nieuwe titel en een nieuwe inhoud

Dit vind ik ook een leuk idee: de 2e campagne krijgt niet alleen een nieuwe titel maar ook een heel nieuwe inhoud. Mensen die eerder niet geopend hebben worden nu misschien verleid om wel te openen doordat je er een nieuwe titel boven hebt gezet die misschien meer aanspreekt. Maar dit is ook een mooie optie om te gebruiken als je click rate erg laag is. Want je kunt een compleet nieuwe nieuwsbrief aanbieden.

Ik moet zeggen dat ik deze oplossing erg aantrekkelijk vind voor een kleine onderneming. Vooral als je nog te weinig abonnees hebt voor een betrouwbare AB-split.

Auto Resend campagne stoppen

Een Auto Resend campagne kan helpen meer abonnees te bereiken. Maar als je het toch maar liever niet doet dan kun je tweede verzending ook stoppen:

  • Ga naar het tabblad van de verzonden campagnes
  • Klik op View Report
  • Ga naar het tabblad Auto Resend Overview
  • En klik op: Stop Auto Resend

Als je Mailchimp gebruikt en ook graag een nieuwsbrief opnieuw wilt versturen kun je hier lezen hoe je een campagne met Mailchimp opnieuw verstuurt.

Maar als je MailerLite gebruikt, dan heb je meer aan de handleiding voor MailerLite die je op deze website kunt vinden.

Gratis tips voor MailerLite plus een checklist voor je nieuwsbrief kun je hier ophalen.

MailerLIte

Auto Resend campagne met MailerLite was last modified: by

Auto Resend campagne met MailerLite: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Auto Resend campagne met MailerLite was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *