Automation verstuurt het verkeerde e-book

Bijgewerkt op 17 september 2023

Automation stuurt het verkeerde e-book

Een leuke vraag over Automation die een verkeerd e-book gestuurd heeft.

Ik mooie landingspagina’s maken…

Ik controleer of het werkt door mijn eigen mailadres in te vullen, maar dan krijg ik het e-book toegestuurd wat ik bij die landingspagina helemaal niet wil.

Maud Wilms

Wat gaat hier fout?

Wat heb je van Automation gevraagd?

Laten we even beginnen met vast te stellen dat Automation doet wat jij van ‘m gevraagd hebt. Als je een nieuwe landingspagina maakt en Automation stuurt het verkeerde e-book, dan heb je dat op de een of andere manier van ‘m gevraagd.

Waarschijnlijk heb je een “welcome” e-mail ingesteld. En een “welcome” Automation heeft de opdracht om te versturen naar iedere nieuwe abonnee, ongeacht waar die nieuwe abonnee vandaan komt.

Dus als jij een landingspagina maakt waar je jezelf op inschrijft, dan gaat de “welcome” Automation netjes versturen, precies volgens zijn opdracht.

Automation stuurt het verkeerde e-book

Als je dit probleem hebt en je wilt Automation het juiste e-book laten sturen, dan kun je dit als volgt aanpakken.

Zet “welcome” stil

  • Zet je “welcome” e-mail stil.
  • Maak een unieke tag aan.
  • En maak een nieuwe Automation die getriggerd wordt door die nieuwe tag.
  • Zorg dat je je inschrijfformulieren aanpast, want die nieuwe Automation reageert alleen op adressen die je nieuwe unieke tag gekregen hebben.

Landingspagina

  • Maak een landingspagina
  • En maak een nieuwe unieke tag aan
  • Voeg een tag toe aan de landingspagina

En maak vervolgens nog een Automation die getriggerd wordt door je andere unieke tag. Nu gaat iedere Automation reageren op z’n eigen tag en krijgen je nieuwe abonnees het juiste e-book.

Automation getriggerd door een tag

Een “welcome” Automation is dus eigenlijk niet zo heel erg handig. Je kunt ‘m heel snel en makkelijk aan de praat krijgen en het werkt dan allemaal perfect. Maar als je later nog meer dingen wilt versturen, dan blijft hij ook gewoon perfect werken terwijl je dat dan niet meer wilt.

Daarom is het handig als je direct vanaf de start een Automation maakt die reageert op specifieke instructies. Want dan kun je later veel gemakkelijker uitbreiden.

Met Automation kun je geweldig complexe dingen doen, maar die geweldige dingen zijn vaak niet zo makkelijk te maken. Ik kan je een training over Automation bieden en dan gaat het makkelijker. En je kunt het instellen van Automation ook aan me uitbesteden.


Ik ben een erkende Mailchimp trainer en Mailchimp PRO partner en ik kan je helpen met Mailchimp.

mailchimp tips

Plan voor een e-mail

Gratis plan voor een e-mail zodat je niet meer hoeft te hopen dat je e-mail iets voor je doet: je gaat dit regisseren!

Over de auteur

1 gedachte over “Automation stuurt het verkeerde e-book”

  1. Dit is het precies. Ik begon met die welcome-emails, maar die zijn dus niet geschikt als je (later) meerdere dingen wilt toesturen.
    Dit is echt de oplossing! Dankjewel! Ik krijg het nog aan de gang ook. ;)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven