Home » Blog » Marketing blog » Klein bedrijf runnen » Back-up van Gmail maken
back-up van gmail maken

Back-up van Gmail maken

Geschatte leestijd: 3 minuten

Back-up van Gmail maken

Hier vertel ik hoe je al je e-mails kunt downloaden en bewaren. Als je Gmail gebruikt kun je een keer de behoefte krijgen om je e-mails te downloaden en ergens anders te bewaren. Of je wilt ze meenemen naar een ander e-mailadres. Of je wilt gewoon een back-up hebben. En dan lijkt het of dat niet kan. Maar het kan wel.

MBOX

Maak hier je back-up van Gmail: https://takeout.google.com/settings/takeout

En daar kun je niet alleen je e-mails downloaden, je kunt er ook allerlei andere zaken van Google downloaden. Ga maar kijken.

Als je dat gedaan hebt en je wilt het bestand daarna openen, dan lees je dit:

Uw gegevens voor Mail zijn geëxporteerd in de bestandsindeling MBOX:


MBOX – Een mbox is een manier om e-mailberichten op te slaan die wordt ondersteund door veelgebruikte e-mailclients zoals Microsoft Outlook 2011, Mozilla Thunderbird en Mail van Apple. Deze bestanden kunnen het makkelijkst worden geopend in een speciale e-mailclient (zoals de hierboven genoemde voorbeelden).


We leveren al uw e-mail standaard in één MBOX-bestand. U kunt ook labels kiezen om te exporteren, die elk in een eigen MBOX-bestand worden opgenomen. U kunt deze niet-Google-trainingen voor Thunderbird, Apple Mail en Outlook 2013/2016 bekijken voor meer informatie over het importeren van MBOX-bestanden in uw favoriete e-mailclient.


In Gmail worden labels toegepast op volledige e-mailgesprekken, niet op afzonderlijke berichten. Dat betekent dat u dubbele exemplaren van berichten kunt ontvangen als u besluit meerdere labels te exporteren.
Wanneer u uw e-mail exporteert uit Gmail, worden de labels van elk bericht opgeslagen in een speciale header ‘X-Gmail-Labels’ in CSV-indeling.


Hoewel deze header op dit moment niet wordt herkend door e-mailclients, kunnen voor de meeste e-mailclients wel extensies worden geschreven die gebruikmaken van deze gegevens.

Gerelateerd: LinkedIn contacten exporteren

Hubert Haenen waar Hubert zijn VA voor inzet

Waar Hubert zijn VA voor inzet

De meeste mensen denken dat je een techneut nodig hebt om je website op orde te houden. Zo dacht ik vroeger ook. Maar nu weet ik wel beter. Je hebt een VA nodig, een virtueel assistent, die gewoon de dagelijkse kleine klussen kan opknappen zoals het netjes plaatsen van content, foto’s en blogs op een …

Waar Hubert zijn VA voor inzet Lees meer »

Back-up van Gmail maken

Dus nu weet je hoe het moet. Je kunt je e-mails downloaden, maar als je ze daarna lezen wilt moet je ze ergens anders importeren. En als je labels hebt gebruikt dan zul je veel dubbele e-mails hebben.

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Meer in deze rubrieken:

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

2 gedachten over “Back-up van Gmail maken”

  1. HI, Dank voor deze uitleg.
    Het downloaden naar .MBOX merk ik dat dat ik die soort bestanden niet goed kan openen en dan ik zo eigenlijk mijn data niet meer kan lezen, ik open m met DOCX
    IS er een andere manier?
    Groetjes Lotte

  2. Hallo Lotte,
    Klopt, je kunt ze niet lezen zolang je ze niet ergens anders geïmporteerd hebt. Ik heb geen idee of er andere manier is. Vast wel. Maar ik kan je daar niet mee helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven