Back-up van Gmail maken

Back-up van Gmail maken: hoe je al je e-mails kunt downloaden en bewaren.

Als je Gmail gebruikt kun je een keer de behoefte krijgen om je e-mails te downloaden en ergens anders te bewaren. Of je wilt ze meenemen naar een ander e-mailadres. Of je wilt gewoon een back-up hebben. En dan lijkt het of dat niet kan. Maar het kan wel. Het kan hier:

https://takeout.google.com/settings/takeout

En daar kun je niet alleen je e-mails downloaden, je kunt er ook allerlei andere zaken van Google downloaden. Ga maar kijken.

Back-up van Gmail maken

Als je dat gedaan hebt en je wilt het bestand daarna openen, dan lees je dit:

Uw gegevens voor Mail zijn geëxporteerd in de bestandsindeling MBOX:

MBOX – Een mbox is een manier om e-mailberichten op te slaan die wordt ondersteund door veelgebruikte e-mailclients zoals Microsoft Outlook 2011, Mozilla Thunderbird en Mail van Apple. Deze bestanden kunnen het makkelijkst worden geopend in een speciale e-mailclient (zoals de hierboven genoemde voorbeelden).

We leveren al uw e-mail standaard in één MBOX-bestand. U kunt ook labels kiezen om te exporteren, die elk in een eigen MBOX-bestand worden opgenomen. U kunt deze niet-Google-trainingen voor Thunderbird, Apple Mail en Outlook 2013/2016 bekijken voor meer informatie over het importeren van MBOX-bestanden in uw favoriete e-mailclient.

In Gmail worden labels toegepast op volledige e-mailgesprekken, niet op afzonderlijke berichten. Dat betekent dat u dubbele exemplaren van berichten kunt ontvangen als u besluit meerdere labels te exporteren.

Wanneer u uw e-mail exporteert uit Gmail, worden de labels van elk bericht opgeslagen in een speciale header ‘X-Gmail-Labels’ in CSV-indeling.

Hoewel deze header op dit moment niet wordt herkend door e-mailclients, kunnen voor de meeste e-mailclients wel extensies worden geschreven die gebruikmaken van deze gegevens.

 

Dus nu weet je hoe het moet. Je kunt je e-mails downloaden, maar als je ze daarna lezen wilt moet je ze ergens anders importeren. En als je labels hebt gebruikt dan zul je veel dubbele e-mails hebben.

Gratis tips ophalen >>

Gratis series

 

Back-up van Gmail maken was last modified: by
Credits

Met dank aan rawpixel voor de afbeelding van de cloud

Back-up van Gmail maken was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *