ben je niet productief genoeg

Ben je niet productief genoeg?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ben je niet productief genoeg?

Ben je niet productief genoeg? Heb je niet hard genoeg gewerkt? Ben je gewoon niet goed genoeg?


Je bent niet productief genoeg

Als je het gevoel hebt dat je niet productief genoeg bent, dan komt dat gedeeltelijk doordat je denkt dat je zou moeten presteren op een bepaald niveau of tempo. Je moet net zo hard werken als anderen en zoveel bereiken als zij, en als je dat niet doet, dan veroordeel je jezelf en vind je jezelf zwak en ineffectief.

Dus je dwingt jezelf om meer te doen dan je kunt waardoor je een situatie creëert waardoor je gaat mislukken.

Onrealistische doelen en schema’s

We doen dat door onrealistische doelen of schema’s voor onszelf te stellen. En dat komt doordat mensen de neiging hebben om te onderschatten hoeveel tijd er nodig is om een taak te voltooien. Ofwel: we overschatten hoe snel we zijn.


Hoe word je goed genoeg?

Goed genoeg worden is eigenlijk heel makkelijk: stop met jezelf te vergelijken met anderen.

We hebben allemaal verschillende doelen, verantwoordelijkheden en energie. Wat iemand anders doet – of zegt te doen – kan je inspireren om te proberen meer te doen. Maar als dat niet lukt of niet werkt voor jou, stop er dan mee en sta het jezelf toe om gewoon te doen wat je kunt doen.

Gewoon omdat je alleen kunt doen wat je kunt.

Rust en opladen

Je lichaam heeft tijd nodig om te rusten en op te laden en tijd om andere dingen te doen. Je moet ophouden jezelf op je kop te geven omdat je kunt of niet wilt voldoen aan de normen van anderen.

Jezelf pushen als je uitgeput bent, leidt tot slechte beslissingen en slechte resultaten. Het duurt langer om dingen te doen als je moe bent. Je gaat fouten maken en dan heb je extra tijd nodig om die fouten op te lossen.

Als je jezelf blijft pushen, kan dit tot een burn-out leiden.


Ben je niet productief genoeg?

Het is beter om te werken in een tempo dat bij je past. Dan krijg je meer gedaan in minder tijd en je resultaten zijn dan ook beter.

En als je elke dag de belangrijkste dingen doet, dan doet er het niet toe dat je de onbelangrijke dingen niet gedaan hebt.

Dat vind ik ook een geweldig punt aan het marketing systeem van Get Clients Now!™: je maakt eeen schema dat je op het lijf geschreven is en hoeveel je dagelijks aan marketing doet bepaal je zelf. Je kunt er een intensief schema van maken, maar je kunt het ook heel licht voor jezelf houden. Daarom werkt het zo fijn: je moet niks, maar je maakt wel afspraken met jezelf.

Vier wat je hebt gedaan

En vier vooral ook wat je wel hebt gedaan, in plaats van jezelf op je kop te geven voor wat je niet hebt gedaan.

Met een goed marketing plan hoef je jezelf niet te forceren. Je past je plan gewoon aan aan je eigen behoeften en mogelijkheden. En dat werkt een stuk prettiger en dat is ook een stuk gezonder! Ondertussen: zullen we linken op LinkedIn?

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

Gepubliceerd op: 29-3-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht