benchmark mailchimp

Benchmark Mailchimp

Bijgewerkt op 13 november 2023

Als je een nieuwsbrief rondstuurt, dan doe je dat niet omdat je niets beters te doen hebt. Je wilt graag dat mensen ‘m openen en dat mensen klikken op de links die je meestuurt. Je wilt graag dat mensen je nieuwsbrief doorsturen en je wilt ook graag dat mensen kopen. En misschien valt het je tegen hoe vaak mensen dat ook werkelijk doen. Maar zijn je verwachtingen wel realistisch? Hoe goed doet jouw nieuwsbrief het in vergelijking met andere nieuwsbrieven in jouw branche?

Benchmark Mailchimp: vergelijkende statistieken

Om te toetsen of je verwachtingen realistisch zijn, kun je ze vergelijken met de statistieken van Mailchimp.

Mailchimp houdt statistieken bij van alle nieuwsbrieven die via Mailchimp verstuurd worden. Die statistieken hebben betrekking op lijsten van minimaal 1000 abonnees, terwijl erg grote lijsten er buiten gehouden zijn. Kortom: grote lijsten tot 50.000 abonnees.

Misschien lijkt dat een onhaalbaar hoog aantal voor jou, maar dat maakt niet werkelijk veel uit als je wilt weten hoe goed je nieuwsbrief het doet.

Formaat van je lijst

Het formaat van de lijst is belangrijk, want als jij 10 abonnees hebt en 9 personen openen je nieuwsbrief, dan heeft 90% je nieuwsbrief geopend. Maar als je 1000 abonnees hebt en 9 mensen je nieuwsbrief openen, dan liggen de zaken heel anders.

Een hoog percentage mensen dat je nieuwsbrief opent, is daarom moeilijker bereikbaar naarmate je lijst groter wordt.

Je kunt jouw lijst niet precies vergelijken met de benchmark van Mailchimp, want Mailchimp vertelt alleen dat er in deze statistieken lijsten verwerkt zijn van minimaal 1000 abonnees en maximaal 50.000 abonnees. Maar er kunnen ook 3000 abonnees op staan, of 15.000 en dat weet je niet.


titia ten bosch

Snel, accuraat en oh zo duidelijk

Ik ben geweldig geholpen met het vinden van het probleem, dat een leek als ik met geen mogelijkheid voor elkaar zou krijgen. Alle stappen die je moet zetten worden duidelijk aangegeven, waardoor het juiste resultaat niet kan missen. Dank je wel Judith! Titia ten Bosch

Conclusies trekken

Er is wel een conclusie die je kunt trekken: als jouw lijst kleiner is dan 1000 abonnees, dan moet je nieuwsbrief het veel beter doen dan een lijst waar tussen 1000 en 50.000 abonnees op staan. Je nieuwsbrief moet het dan dus beter doen dan de gemiddelde cijfers die over jouw branche bekend zijn.

En als je bijna 50.000 abonnees hebt, dan mag je het een beetje slechter doen dan het gemiddelde. Als je heel weinig abonnees hebt, dan moet je het beter doen dan het gemiddelde. Je kunt aan deze statistieken dus niet alles ophangen, maar je krijgt er wel een indicatie door.


Actuele statistieken

Nou is er alleen een probleem: de statistieken die je vindt als je de link volgt zijn niet actueel. Je kunt daarom nog beter je rapporten aanklikken. Daar vind je ook een gemiddelde van je branche en dat gemiddelde is wel actueel. Maar dat zie je alleen als je toen je het account maakte, je branche hebt ingevuld. Alleen dan zie je een rode lijn in je statistieken waar je je eigen statistieken mee kunt vergelijken.

Als je bij het maken van het account niet hebt ingevuld wat je doet, dan kun je dat alsnog doen.

  • Ga naar je gebruikersnaam (links onder)
  • Kies voor Account
  • Settings
  • Details

Scrol dan naar beneden en kies bij “Your Industry” de branche die zoveel mogelijk past bij wat je doet.


Updates ontvangen

* indicates required
Scroll naar boven