Home » Blog » Social media » Bereik van je tweet vergroten
bereik van je tweet vergroten

Bereik van je tweet vergroten

Bereik van je tweet vergroten

Twitter is een uniek platform en het bereik van je tweet bepaalt hoeveel mensen je tweet zullen lezen. Daarom zou het fijn zijn als je het bereik zou kunnen beïnvloeden en zo groot mogelijk zou kunnen maken. En als je beetje handig bent, dan kan het bereik van je tweet heel erg groot zijn.

4 manieren om het bereik van je tweet te vergroten

Hier geef ik je 4 manieren om het bereik van je tweet te vergroten:

  1. Je kunt het het aantal volgers dat je hebt uit breiden
  2. Retweets te stimuleren
  3. De tijd waarop je de tweet verzendt te optimaliseren
  4. Hashtags te gebruiken

Aantal volgers uitbreiden

Volgers kun je kopen, maar als je interessante tweets plaatst, kun je er ook op vertrouwen dat het aantal volgers dat je hebt geleidelijk zal groeien. Natuurlijke groei neemt meer tijd in beslag dan kopen, maar het voordeel van natuurlijke groei is dat je mensen aantrekt die echt geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt.

Als je relevante volgers wilt zoeken, kun je dat ook doen via de hashtags. Zoek mensen die dezelfde hashtags gebruiken als jijzelf doet, en kijk naar hun volgers. Hun volgers zijn geïnteresseerd in informatie over die hashtag en dus ook geïnteresseerd in wat jij te bieden hebt.

Retweets stimuleren

Je volgers kunnen jouw tweet retweeten en als ze dat doen, dan vergroot dit je bereik. Uiteraard zullen mensen dit alleen doen als jij interessante tweets plaatst. Kortom: plaats interessante tweets.

Op Twitter mag je ook vragen op retweets en tweets waarin gevraagd wordt om een retweet worden ook daadwerkelijk vaker geretweet.

Tijd optimaliseren

Als je wilt dat je tweets gelezen worden, dan is het van belang dat je ze op de juiste tijd verzendt. De juiste tijd is de tijd waarop je volgers online zijn. Als je je tweets vooraf wilt inplannen, kun je gebruik maken van Hootsuite. Bij het inplannen kun je aangeven dat Hootsuite de optimale tijd mag bepalen.

Hashtags gebruiken

Het is aan te raden om een kernwoord van je tweet een hashtag mee te geven. Zet # voor het woord, zonder spatie.

Hierdoor komt je tweet in een map op Twitter, bij alle andere tweets die dezelfde hashtag hebben. De concurrentie voor een hashtag (en nog veel meer)  kun je bepalen op Tweetreach.

Zit je doelgroep op Twitter?

Het bereik van je tweet kun je dus gemakkelijk vergroten. Hier heb je een hele berg mogelijkheden voor.

Als je doelgroep op Twitter zit, kan Twitter een mooi instrument zijn om je bereik te vergroten. En denk niet te snel dat je doelgroep niet op Twitter zit. Maar net als voor de andere social media geldt: Twitter is een tool.

Je kunt een tool uitstekend strategisch inzetten, maar dan heb je eerst wel een strategie nodig. Want een tool is van zichzelf natuurlijk geen strategie.

Als je meer wilt weten over marketing, lees dan hier verder over marketing voor dienstverleners. Of ga direct aan de slag met de tips op het marketingblog.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Bereik van je Tweet: met dank aan Gordon Johnson voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 10-11-2015
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?