beschadigde verzenreputatie herstellen

Beschadigde verzendreputatie herstellen

Bijgewerkt op 28 november 2023

Soms komt er iemand bij me met een ernstig beschadigde verzendreputatie. Dat is een serieus probleem, want als je verzendreputatie echt beschadigd is, dan kun je je lezer niet meer bereiken. En dat kan heel veel gaan. Het kan zelfs gebeuren dat de persoonlijke e-mails die je vanaf je eigen domein verstuurt in spam komen. Een drama dus, maar er iets aan te doen.

Als je verzendreputatie beschadigd is, dan zou het je eerste prioriteit moeten zijn om je reputatie te herstellen. Vergeet het even dat je graag wilt verkopen. Want met een beschadigde verzendreputatie zul je niets verkopen want je e-mails worden afgewezen of ze komen in spam.

Oorzaken van een beschadigde verzendreputatie

Je kunt je verzendreputatie beschadigen door

  • te verzenden naar een aangekochte lijst
  • maar ook door je lijst niet te onderhouden

Maar er komen soms ook mensen bij me die een ander platform gebruikt hebben en die me vertellen dat dat platform niet goed functioneerde waardoor de verzending stagneerde en dat was ze niet opgevallen. Er kunnen dus allerlei oorzaken zijn, maar het gevolg is telkens hetzelfde: je kunt je lezers niet meer bereiken.

Hoe herken je een beschadigde verzendreputatie

Als je heel beschadigd is, dan kunnen mensen je website niet meer bereiken omdat hun virusscanner ze waarschuwt en je website blokkeert. Dat heb ik een keer meegemaakt. Maar het voor het zover is gebeurt er eerst iets anders: je ziet dat je nieuwsbrief steeds slechter geopend wordt en dat je steeds minder clicks en steeds minder afmeldingen krijgt.

Als je dat ziet gebeuren, dan zou dat een grote alarmbel moeten zijn. Laat je daar niets over wijsmaken. Ik heb een keer een marketeer horen zeggen dat een lijst na verloop van tijd vermoeid raakt en dat een 10% open rate dan heel normaal is. Vergeet dat maar, als je een 10% open rate hebt gaat er echt iets heel erg verkeerd en waarschijnlijk zit je e-mail dan in spam.


stellar

Soepel en positief

Onze eerste mailing met Mailchimp. Wij moesten van vooraf aan beginnen. En wat liep dat met Judith soepel en positief! Met onze input en aangeleverd materiaal heeft Judith onze eerste mailing in elkaar gezet. Volledig in overleg.

Judith luistert goed en levert precies het product zoals wij dat wilden. Na de opvolgende cursus kunnen wij nu zelf mailings in elkaar zetten en versturen. Judith is zonder twijfel een Mailchimp-PRO! Ze beheerst Mailchimp van A tot Z. Ze stuurt het proces bijzonder strak en professioneel aan. Erg tevreden!! Wouter Koeman, Stellar Belastingadviseurs

Beschadigde verzendreputatie herstellen

Sommige mensen zijn verstandig en komen bij mij als ze zulke problemen hebben en dan ga ik voor ze aan de slag om hun reputatie te herstellen. Daar mag je nooit snelle resultaten van verwachten. Want het heeft tijd gekost om in deze situatie te komen. En zo kost het ook tijd om er weer uit te komen. Maar dat kan wel. Recentelijk heb ik hier een fantastisch resultaat mee bereikt.

Dit lijstje is een tijdlijn, je moet het dus van onderen naar boven lezen. Het formaat van de lijst is tussen 2500 en 3000.

Dit lijstje is niet compleet. Het is een veel langere lijst met nog veel meer narigheid als we dieper in het verleden kijken. Maar je kunt hier wel zien hoe dit gegaan is.

Als je dit herkent en je hebt je lijst wel goed onderhouden, dan moet je eens een heel ander soort content sturen. Dat helpt niet op het moment dat je die nieuwe soort content stuurt, want zien mensen pas nadat ze geopend hebben. Maar ze onthouden het wel en het geheugen van je abonnee is een belangrijke factor als het gaat om de open rate.

En zo ging het ook. Ineens gingen we naar een open rate van 76,6% en een click rate van maar liefst 65,3%.

Aanrader

Als je denkt dat je dit zelf ook voor elkaar kunt krijgen en het niet uit wilt besteden, dan raad ik je aan om tijdens het proces aantekeningen te maken. Want als die grote klapper dan komt, dan moet je natuurlijk nog weten wat je precies gedaan hebt om dit te kunnen herhalen. Je kunt het ook laten doen en dan is het mijn probleem. Overigens, ik beloof je niets en zeker geen open rate van 76,6%, maar ik kan je wel helpen lijst gezonder te maken.


,
Scroll naar boven