Bijlage met MailerLite

Als je een bijlage met MailerLite wilt meesturen dan lijkt dat niet te kunnen want je kunt bij MailerLite geen file uploaden. Maar daar zijn oplossingen voor die ik hier wil beschrijven.

Bijlage met MailerLite

Als je een “weggever” wilt afleveren met MailerLite dan kun je dit het gemakkelijkste doen via je inschrijfformulier.

  • Klik in het bovenste menu op Forms.
  • Kies rechtsboven (button) of je een popop, een landingspagina of een embedded form wilt maken.
  • Geef je formulier een unieke naam zodat je het terug kunt vinden.
  • Koppel een groep aan je formulier
  • Maak je formulier op
  • En klik daarna op Settings (rechts op de pagina).

Onder Settings vind je o.a. Custom success page en als je dat aanvinkt zie je een vakje om een URL in te vullen. Daar kun je de URL invullen van een verborgen pagina waar je een PDF op plaatst.

Bijlage met MailerLite in je nieuwsbrief

Een bijlage met MaierLite meesturen in je nieuwsbrief lijkt onmogelijk omdat je geen file kunt uploaden. Maar zoals ik hierboven beschreef kun je een file op je website plaatsen.

En als je een file op je website hebt geplaatst, dan kun je naar de buitenkant van je website gaan. De buitenkant van je website is de kant die je bezoekers ook zien. En als je dan de PDF aanklikt, dan zie je in je werkbalk een URL staan. Dat is de URL van je file. Deze URL kun je gebruiken als link.

Bijlage met MailerLite in je nieuwsbrief

Als je een file met MailerLite mee wilt sturen plaats je de file dus gewoon op je website, je klikt ‘m aan en je gebruikt de URL van je file als link onder een ankertekst in je nieuwsbrief.

Mensen die je nieuwsbrief ontvangen en lezen en die op die link klikken, komen direct op je file. Want het maakt helemaal niet uit waar die file staat. Je kunt ‘m “parkeren” waar je maar wilt.

checklist voor nieuwsbrieven

Checklist voor nieuwsbrieven

Een checklist waardoor het maken van je nieuwsbrieven veel gemakkelijker gaat en je er zeker van kunt zijn dat je niets vergeet voor je op de verzendknop klikt.

In deze checklist noem ik de punten die je beslist moet controleren. En sommige van deze punten zouden wel eens nieuw voor je kunnen zijn.

Je kunt deze checklist hier gratis ophalen.

Bijlage met MailerLite was last modified: by

Bijlage met MailerLite: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Bijlage met MailerLite was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *