Home » Blog » Social media » Bladwijzers in Twitter
bladwijzers op Twitter

Bladwijzers in Twitter

Geschatte leestijd: 3 minuten

Bladwijzers in Twitter

Bladwijzers in Twitter gebruik je om Tweets te bewaren. Dat is zonder meer handig. Ik zal je hier een voorbeeld geven van hoe ik bladwijzers gebruik.

Ik gebruik Twitter voornamelijk om onderzoek te doen. Want Twitter wordt o.a. gebruikt door de mensen van Google. Als ze iets belangrijks de wereld in willen sturen, dan doen ze dat via Twitter. Neem bijvoorbeeld deze tweet:

Als SEO je lief is, dan is dit een belangrijke Tweet. Een tweet als deze van een autoriteit als het om SEO gaat is uiterst geschikt om te embedden. Want het vermelden van bronnen zorgt ervoor dat jij mij niet zomaar hoeft geloven.Maar dan moet ik die tweet wel terug kunnen vinden. Nou, daar zijn die bladwijzers voor.

Tweet toevoegen aan bladwijzers

Benodigde tijd: 1 minuut.

Tweet toevoegen aan bladwijzers

  1. Kies een Tweet

    Open het icoontje waarmee je de tweet kunt embedden.Bladwijzers in Twitter

  2. Bladwijzer aanklikken

    Daarna kun je de tweet toevoegen aan je bladwijzers.tweet toevoegen aan bladwijzers

Bronnen vermelden

Tweets van autoriteiten zijn goede bronnen en je kunt ze leuk embedden op je website, waardoor je beweringen kracht krijgen die ze zonder bewijzen niet zouden hebben. Bronvermelding is belangrijk voor alle beweringen op je website. Zorg dat je bewijst dat je het niet uit je duim gezogen hebt.

Social media worden vaak gebruikt voor onzin, pret, het ventileren van verontwaardiging en meer van dit soort zaken. Daar is niets op tegen, maar denk er ook eens aan dat je de social media kunt gebruiken om te leren en om bewijzen te verzamelen voor de zaken waar je op je website over schrijft. En dan heb je ook meer aan de tijd die je op de social media doorbrengt.

Bladwijzers zinvol gebruiken

Ik heb je nu een voorbeeld gegeven van het zinvol gebruiken van bladwijzers zodat je belangrijke tweets later gemakkelijk terug kunt vinden.

En hier vind je nog meer handige tips voor Twitter. Vooral als het gaat om het volgen van autoriteiten of om marketing. Want echt: ik krijg meer klanten via Twitter dan via Facebook.

En als je een echt marketingplan wilt, lees dan verder bij dit marketingplan voor dienstverleners of in de rubriek over marketing zelf doen. En je kunt me hier vinden op Twitter.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Auteursrecht afbeelding: OpenClipart-Vectors

Gepubliceerd op: 8-2-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?