Blauwdruk voor een blog categorie

blauwdruk voor een blogcategorie
Je bent hier: Home » Blog » SEO voor dienstverleners » Content marketing » Blauwdruk voor een blog categorie


Bloggen rond een thema kan een handige manier zijn om je artikelen te schrijven. Je hebt dan als het ware een blauwdruk voor een blog categorie.


Blauwdruk voor een blog categorie

Als virtueel assistent plaats ik regelmatig teksten op websites en dan probeer ik die artikelen ook goed in te delen. Maar dat gaat soms heel erg moeilijk. Die artikelen horen m.b.t. hun onderwerpen allemaal wel heel duidelijk op die website thuis, maar de onderwerpen zijn zo verschillend dat ik ze nauwelijk in een categorie kan plaatsen of een tag kan meegeven.

Google houdt van thema’s

En dat is nou heel erg jammer, want Google houdt van thema’s. Hij vindt het leuk om goed geoptimaliseerde WordPress categorieën of tags in de zoekresultaten aan te bieden. Maar alleen als die artikelen ook echt allemaal over hetzelfde onderwerp gaan en echt heel duidelijk bij elkaar horen.

Dan ontstaat er een webpagina die veel meer te bieden heeft dan een enkel artikel. En daar smult Google van.

Maar zoiets prachtigs krijg ik zelden aangeboden om op een website te zetten. En het lijkt soms alsof ik de boodschap “schrijf meer over hetzelfde” niet overgebracht krijg. Daar heb ik nu een oplossing voor gevonden waardoor jij als het ware “vanzelf” teksten gaat aanleveren die echt bij elkaar horen en die elkaar versterken. Zonder moeite.

E-mails en webinars

  • Doe alsof je een webinar gaat organiseren dat je per e-mail wilt verkopen.
  • Schrijf voor dat veronderstelde webinar een stuk of 6 e-mails van minimaal 300 woorden.
  • Zorg dat je het webinar in elke e-mail van een andere kant belicht.
  • Focus hierbij op de mensen op je e-maillijst: wat moeten zij weten om een beslissing te kunnen nemen om in te schrijven?


Waarom is dit een blauwdruk voor een blog categorie?

Dit is een blauwdruk voor een blog categorie omdat:

  • Je focust op een enkel onderwerp dat je van alle kanten gaat belichten.
  • Hierdoor horen al die artikelen bij elkaar.
  • En je teksten zijn afgestemd op de behoeften van je doelgroep.
  • De inhoud van je teksten maakt het ook logisch dat je links plaatst naar andere artikelen met aanvullende content. Want die heb je dan ook.

Het gevolg hiervan is dat je een uitstekende, samenhangende blog categorie vol schrijft met artikelen die echt bij elkaar horen.

Moet je echt meerdere artikelen over hetzelfde schrijven?

Je hoeft die artikelen niet beslist achter elkaar door te schrijven. Daar mag best wat tijd tussen zitten en je mag ook artikelen schrijven die in verschillende categorieën thuis horen.

Maar het punt is: ik merk dat mensen dan vaak af en toe een artikel schrijven en die artikelen horen dan telkens in een andere categorie thuis. Dat kan als je een enorm blog hebt met goed gevulde categorieën . Maar als je dat nog niet hebt, dan heeft die spreiding als gevolg dat je geen enkele echt complete categorie hebt over een onderwerp dat je van alle kanten belicht.

Focus helpt om te ranken, spreiding niet. Zo is het nou eenmaal. Probeer dit daarom gewoon eens. Hier vind je een handleiding om SEO zelf te doen.


Meer marketing

pijltje
Blauwdruk voor een blog categorie was last modified: by

Contentmarketing is een uitstekend marketingidee. Social media ook. Zou je het leuk vinden met me te linken op LinkedIn?

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Betalen in WordPress Content marketing Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Get Clients Now!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Blauwdruk voor een blog categorie was last modified: by
Blauwdruk voor een blog categorie was last modified: by