Blog instellen op WordPress

blog instellen

Een blog instellen op WordPress is heel gemakkelijk en als je al een WordPress website hebt kun je het zelf! Lees hier hoe je een blog instelt.


Blog instellen op WordPress

Maak een pagina aan en noem ‘m Blog

Eerst inloggen in WordPress, ga dan in de zijbalk naar: Pagina’s – Nieuwe pagina en maak een pagina.


Ga nu naar: Instellingen – Lezen

Hier kun je bepalen waar je blog moet komen: op de voorpagina of ergens anders. Ik kies hier voor een statische homepage en dan komt de berichtenpagina ergens anders.

instellingen - lezen


Blog in het menu zetten

Daarna voeg je het blog toe aan je hoofdmenu. Ga naar Weergave – menu’s en kies je hoofdmenu. Dat kan ook Menu 1 of zoiets heten.

Blog instellen op WordPress - hoofdmenu instellen


Vind je blog tussen de pagina’s in de zijbalk

In de linker zijbalk staan al je pagina’s. Zoek en vind je blogpagina, vink ‘m aan en klik op de knop: Aan menu toevoegen.

blog pagina


Sleep het blog naar de plaats waar je het hebben wilt

Je kunt de pagina met je muis beetpakken en slepen naar de plaats waar je het hebben wilt. Denk eraan dat je het menu daarna opslaat door op de blauwe knop te klikken: Menu opslaan.

blog in menu zetten


Blog instellen op WordPress

Zo eenvoudig is het om een blog in te stellen op je WordPress website.


Berichten plaatsen

Als je nu een bericht op je blog wilt zetten ga je in de zijbalk naar Berichten – Nieuw bericht. Schrijf je bericht en publiceer het. Daarna zul je het bericht op je blog zien staan.

Een doordat je een blog hebt waar je regelmatig berichtjes op plaatst (graag minimaal 300 woorden) neemt het aantal woorden waarop je website gevonden kan worden automatisch toe.

Dat is waar je dit voor doet, want als je geen blog hebt zal je website weinig voor je kunnen doen in de organische zoekresultaten. En dat is een gemiste kans.

pijltje

Gratis SEO voor dienstverleners

seo gratis

SEO lijkt intimiderend moeilijk. Maar het is veel makkelijker dan je nu denkt.

In deze serie neem ik je bij de hand. We beginnen met tips voor echte dummies die helemaal niks weten. En geleidelijk gaan gaan we er dieper op in.

Maar altijd goed uitvoerbaar.

En als je liever wilt dat ik je nog meer bij de hand neem, dan kun je ook een individuele training van een dag bij me volgen.


Meer over SEO

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt met marketing

Gecertificeerd Get Clients Now!™ facilitator, gecertificeerd Mailchimp expert en MailerLite expert, Yoast SEO gecertificeerd en je kunt ook nog met me lachen.

Je bent hier: Home » Blog » WordPress » Blog instellen op WordPress
Blog instellen op WordPress was last modified: by

Met dank aan Canva voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Blog instellen op WordPress was last modified: by