Facebook ads en webinars

Facebook ads en webinars de kosten en de baten

Er zijn talloze marketingstrategieen te verzinnen en welke je ook kiest, als het consequent doet zul je merken dat ze allemaal werken. Dat is het goede nieuws. Maar dat betekent niet dat iedere marketingstrategie geschikt is voor iedere soort business. Zeer beslist niet. Want de kosten van de marketingstrategieen die je kiest moeten in verhouding staan tot de opbrengsten. In dit artikel: Facebook ads en webinars, de kosten en de baten.

vreselijk actief op social media

Alternatieven voor social media marketing

Laatst had ik een vreselijk interessant gesprek met iemand. Zij vertelde mij dat er een marketeer bij haar langs was geweest bij en toen hoorde ze dat je vreselijk actief moet zijn op social media. Want als je dat niet doet, dan krijg je geen klanten. En mijn gesprekspartner zag er diep ongelukkig uit toen ze me dit vertelde, want dit wilde ze niet. Ze had dus alternatieven voor social media nodig en die zijn er gelukkig ook.

tooltips en seo

Tooltips en SEO

Tooltips brengen licht in de duisternis. Het zijn kleine stukjes verhelderende tekst die je onder “moeilijke woorden” plaatst. Als je een tooltip maakt dan verschijnt er in je gewone tekst onder het moeilijke woord een lijntje en als mensen daar met hun muis overheen gaan dan verschijnt de verhelderende tekst in een popup. Hierdoor kun je tekst op een pagina kwijt die alleen zichtbaar wordt voor mensen die daar behoefte aan hebben.

inactieve abonnees

Inactieve abonnees heractiveren of uitschrijven

Inactieve abonnees uitschrijven bij MailerLite is wel heel erg gemakkelijk. MailerLite heeft daar een ingebouwde mogelijkheid voor. Je kunt die mogelijkheid vinden in het menu van MailerLite. Maar ik vind het een beetje ruig om inactieve abonnees zomaar uit te schrijven. In dit artikel lees je hoe je inactieve abonnees een gewone e-mail kunt sturen en hoe je het hele heractivatieproces kunt automatiseren.

2 factorauthenticatie stopt

Korting voor tweefactorauthenticatie stopt bij Mailchimp

Update: als je tweefactorauthenticatie gebruikt dan krijg je – afhankelijk van wanneer je hiermee begonnen bent – een korting. Deze kortingen worden afgeschaft vanaf 11 mei 2022. Tweefactorauthentiecatie is een beveiling van je Mailchimp account en Mailchimp heeft lange tijd een korting gegeven aan mensen die tweefactorauthentie gebruikten. Dit gaat nu veranderen.

leeftijd en activiteit op de social media

Leeftijd en activiteit op social media

Leeftijd en activiteit op social media van 2015 tot nu. Een overzicht van het gebruik van de bekendste platforms: LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Tiktok. Ik houd dit al een paar jaar bij, want dan kun je een lijn zien. En als je weet waar iets naartoe gaat, dan kun je actie nemen op basis van reële verwachtingen. Dan blijf je niet hangen op een platform waar je straks niets meer aan hebt. En je investeert niet in een platform dat niets voor je doet.

ik kan geen adressen uploaden

Ik kan geen adressen uploaden

Ik kan adressen niet uploaden, maar ik heb geen importverbod. Het lukt gewoon niet. Dat is iets dat ik regelmatig hoor. Ik ken het probleem en ik begrijp ook hoe dit probleem ontstaan is. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je het probleem oplost. De oplossing is misschien een beetje eng op uit te voeren. Maar een andere weg is er niet. Lees hier of je herkent wat ik hier beschrijf en los het op.

als je veel te weinig klanten hebt

Als je veel te weinig klanten hebt

Als je veel te weinig klanten hebt dan heb je strategieën nodig die op korte termijn voor klanten kunnen zorgen terwijl je ondertussen ook blijft werken aan strategieën die op langere termijn voor klanten zorgen. Door juist nu te mikken op de strategieën voor de korte termijn zul je snel klanten krijgen en gelijk een systeem opbouwen dat zorgt voor klanten op lange termijn.Denk vooral ook aan die langetermijnstrategieën.

waarschuwing bij een hoge bounce rate

Waarschuwing bij een hoge bounce rate

Als je nieuwsbrief een hoge bounce rate heeft, dan kan Mailchimp Omnivore je een waarschuwing sturen. Die waarschuwing kun je beter niet negeren. Geen enkele waarschuwing van Omnivore kun je negeren, want voor je het weet kun je niet meer mailen. Omnivore is intelligente software van Mailchimp waarmee Mailchimp wil zorgen voor een goede aflevering van alle nieuwsbrieven die via Mailchimp verzonden worden.