Breadcrumbs en SEO

Breadcrumbs en SEO: breadcrumbs laten je bezoekers de structuur van je website zien. Ze kunnen zien op welke pagina ze zijn en welke pagina’s de bovenliggende pagina’s zijn.

Omdat breadcrumbs voor je bezoekers behulpzaam zijn om zich op je website te kunnen oriënteren, zijn breadcrumbs zonder meer nuttig.

Breadcrumbs en SEO

Een vuistregel is: als het behulpzaam is voor je bezoekers, dan is het goed voor SEO. Zelfs als je iets doet dat nu nog niet speciaal nuttig is voor SEO maar dat wel behulpzaam is voor je bezoekers, dan kun je erop vertrouwen dat Google zal volgen.

Als het over breadcrumbs gaat dan hoef je hier niet over te denken: Google volgt de breadcrumbs op je site ook. Door breadcrumbs te plaatsen wordt je site dus beter geindexeerd. Google kan hierdoor pagina’s vinden die hij anders niet zo gemakkelijk gevonden zou hebben. Plaats daarom breadcrumbs op je site.

Breadcrumbs plaatsen

De plugin van Yoast heeft de mogelijkheid om breadcrumbs te plaatsen. Maar daarvoor moet niet alleen iets activeren. Je moet er ook een stukje code voor plaatsen diep in je site. Als je geen developer bent kun je dit beter laten doen. Want als je het fout doet kan je site breken. Dit geldt natuurlijk altijd als je in de code van je site gaat rommelen terwijl je eigenlijk niet weet wat je aan het doen bent.

Het kan ook makkelijker. Er zijn ook plugins waarmee je breadcrumbs kunt plaatsen als een shortcode. Je hoeft dan niet in de code van je site te werken. Je plakt de shortcode gewoon op je pagina op de plaats waar je ‘m hebben wilt. Dat kan bijvoorbeeld met Breadcrumbs van Pick plugins.

Waar plaats je breadcrumbs

Breadcrumbs plaats je gewoonlijk bovenaan je pagina. Je kunt ze natuurlijk ook bovenaan blogposts plaatsen. Ikzelf doe dit niet want ik vind dat dit in mijn situatie nauwelijks een functie heeft. Hiermee bedoel ik dat de categorie waarin ik mijn blogposts plaats niet zichtbaar is in de URL. En dat betekent dat als ik breadcrumbs op mijn blog plaats, je dit te zien krijgt:

Home → Naam van het artikel

Dat vind ik te weinig toevoegen want dat ondersteunt de navigatie niet. Daarom vind je ze op mijn blog alleen op de pagina’s. Maar het zou niet fout zijn als ik ze ook op mijn blog zou zetten, dus als je dat wilt kun je dit gerust doen. Ook als je geen categorie in de URL van je blogpost hebt staan. Breadcrumbs en SEO: logisch!

Als je de vindbaarheid van je website wilt verbeteren begin dan met een goede structuur aan te brengen. Breadcrumbs kunnen daar ook enorm bij helpen, want als je structuur onlogisch is dan zie je dan direct zodra je de breadcrumbs plaatst.

En als je echt méér wilt voor je website en er echt resultaten mee wilt krijgen, overweeg dan om de training SEO met resultaat in te kopen. Dan ga ik je persoonlijke een-op-een begeleiding geven.

En je kunt natuurlijk ook beginnen met de handleiding SEO voor beginners te lezen.

Stijgen in Google door kwaliteit

Stijgen in Google door kwaliteit

gratis seo checklist

Als je wilt stijgen in Google dan is verbetering van de kwaliteit van je website het enige logische antwoord. Je kunt hier een checklist aanvragen waarin ik de punten benoem die hierbij belangrijk zijn.

Recensie

Via Skypesessie met Judith aan je SEO werken, gaat top. Ik krijg precies de informatie die ik nodig heb, Judith legt alles helder en geduldig uit en ze heeft een hele praktische, haalbare aanpak van SEO. Het is super om zo hulp op maat te krijgen.

Fenny Brandsma
Breadcrumbs en SEO was last modified: by

 

Breadcrumbs en SEO was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *