Broodkruimelpad op je website

broodkruimels en seo

Broodkruimels laten je bezoekers de structuur van je website zien. Ze kunnen zien op welke pagina ze zijn en welke pagina’s de bovenliggende pagina’s zijn. Omdat breadcrumbs voor je bezoekers behulpzaam zijn om zich op je website te kunnen oriënteren, is een broodkruimelpad op je website zonder meer nuttig.


Broodkruimelpad op je website

Een vuistregel is: als het behulpzaam is voor je bezoekers, dan is het goed voor SEO. Zelfs als je iets doet dat nu nog niet speciaal nuttig is voor SEO maar dat wel behulpzaam is voor je bezoekers, dan kun je erop vertrouwen dat Google zal volgen.

Als het over broodkruimels gaat dan hoef je hier niet over te denken: Google volgt de broodkruimels op je site ook. Door breadcrumbs te plaatsen wordt je site dus beter geïndexeerd. Google kan hierdoor pagina’s vinden die hij anders niet zo gemakkelijk gevonden zou hebben. Plaats daarom breadcrumbs op je site.

De plugin van Yoast geeft je mogelijkheid om heel eenvoudig broodkruimels op je website te plaatsen.


Broodkruimelpad voor dummies

Benodigde tijd: 5 minuten.

We gaan nu een Yoast broodkruimelpad plaatsen

 1. Ga in de zijbalk naar de SEO plugin van Yoast

  Kies voor “Zoekweergave” en dan bovenaan voor “Kruimelpad”.

 2. Schakel het kruimelpad in

  Dit doe je door het schuifje om te zetten

 3. Geef de taxonomie aan

  Dat betekent moet aangeven of er een categorie of een tag in het kruimelpad moet komen bij je blogposts.

 4. Sla het op

  Daarvoor moet je naar beneden scrollen

 5. Shortcode

  Er is een shortcode die je overal op je website kunt plaatsen, waar je maar wilt. Dat is deze shortcode (ik heb er hier spaties ingezet, haal die spaties weg):
  [ wpseo_breadcrumb ]


Als je geen dummie bent kan het ook veel moeilijker door een code in je theme te plaatsen. Hoe je dat doet staat hier beschreven. Maar dat moet je echt alleen doen als je weet wat je doet, want je site kan er door breken.


Waar plaats je broodkruimels

Breadcrumbs plaats je gewoonlijk bovenaan je pagina. Je kunt ze natuurlijk ook bovenaan blogposts plaatsen. Ikzelf doe dit niet want ik vind dat niet mooi. Daarom staan ze op mijn blogpost onderaan.


Broodkruimelpad op je website

Een broodkruimelpad  kan enorm bij helpen bij het aanbrengen van structuur op je website, want als je structuur onlogisch is dan zie je dat direct zodra je de breadcrumbs plaatst.

En als je echt méér wilt voor je website en er echt resultaten mee wilt krijgen, lees dan vooral verder over SEO zelf doen.pijltje

SEO voor dummies

seo voor dummies

SEO lijkt intimiderend moeilijk. Maar het is veel makkelijker dan je nu denkt.

In deze serie neem ik je bij de hand. We beginnen met tips voor echte dummies die helemaal niks weten. En geleidelijk gaan gaan we er dieper op in.

Maar altijd goed uitvoerbaar.

En als je liever wilt dat ik je nog meer bij de hand neem, dan kun je ook een individuele training van een dag bij me volgen.

Je bent hier: Home » SEO WordPress » Broodkruimelpad op je website


Broodkruimelpad op je website was last modified: by

Credits: met dank aan Stef Ringoot voor de afbeeldingen op deze pagina.

Broodkruimelpad op je website was last modified: by