broodkruimels of breadcrumbs

Broodkruimels

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Broodkruimels laten je bezoekers de structuur van je website zien. Ze kunnen zien op welke pagina ze zijn en welke pagina’s de bovenliggende pagina’s zijn.

Omdat breadcrumbs voor je bezoekers behulpzaam zijn om zich op je website te kunnen oriënteren, is een broodkruimelpad zonder meer nuttig.


Broodkruimelpad

Een vuistregel is: als het behulpzaam is voor je bezoekers, dan is het goed voor SEO. Zelfs als je iets doet dat nu nog niet speciaal nuttig is voor SEO maar dat wel behulpzaam is voor je bezoekers, dan kun je erop vertrouwen dat Google zal volgen.

Als het over broodkruimels gaat dan hoef je hier niet over te denken: Google volgt de broodkruimels op je site ook. Door breadcrumbs te plaatsen wordt je site dus beter geïndexeerd. Google kan hierdoor pagina’s vinden die hij anders niet zo gemakkelijk gevonden zou hebben. Plaats daarom breadcrumbs op je site.


Hoe plaats je ze

De plugin van Yoast heeft de mogelijkheid om een kruimelpad te plaatsen. Maar daarvoor moet niet alleen iets activeren. Je moet er ook een stukje code voor plaatsen diep in je site.

Als je geen developer bent kun je dit beter laten doen. Want als je het fout doet kan je site breken. Dit geldt natuurlijk altijd als je in de code van je site gaat rommelen terwijl je eigenlijk niet weet wat je aan het doen bent.

Het kan ook makkelijker. Er zijn ook plugins waarmee je broodkruimels kunt plaatsen als een shortcode. Je hoeft dan niet in de code van je site te werken. Je plakt de shortcode gewoon op je pagina op de plaats waar je ‘m hebben wilt. Dat kan bijvoorbeeld met Yoast SEO Breadcrumb Shortcode van Surbma.


Waar plaats je broodkruimels

Breadcrumbs plaats je gewoonlijk bovenaan je pagina. Je kunt ze natuurlijk ook bovenaan blogposts plaatsen. Ikzelf doe dit niet want ik vind dat dit niet het eerste is dat relevant is als mensen net op een blogpost binnenkomen. Daarom staan ze op mijn blogpost onderaan.


Broodkruimels en structuur

SEO

Als je de vindbaarheid van je website wilt verbeteren begin dan met een goede structuur aan te brengen.

Een broodkruimelpad  kan daar enorm bij helpen, want als je structuur onlogisch is dan zie je dat direct zodra je de breadcrumbs plaatst.

En als je echt méér wilt voor je website en er echt resultaten mee wilt krijgen, lees dan vooral verder over SEO zelf doen.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt opBroodkruimels was last modified: by

Lees ook: zoekresultaten verwijderen

Credits: met dank aan Stef Ringoot voor de afbeeldingen op deze pagina.

Broodkruimels was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *