Categorie: Basis SEO

.

Basis SEO: dit is een rubriek voor mensen die meer willen halen uit contentmarketing.

Bloggen ligt aan de basis van contentmarketing, maar gewoon een blogpost publiceren is niet genoeg om je teksten vindbaar te maken. Daar is meer voor nodig.

Basis SEO

Er zijn een aantal zaken die je gewoon moet weten. Zoals bijvoorbeeld wat een ankertekst is, want als je weet wat het is en hoe Google die tekst ziet, dan kun je daar je voordeel mee doen.

Een andere heel belangrijke tekst op je website is de tekst die je in de tagline plaatst. Aan de tagline wordt vaak weinig aandacht geschonken terwijl het de belangrijkste tekst op je website is. Schenk daar dus wel aandacht aan.

Hosting hoort ook bij basis SEO, want als je hosting niet goed genoeg is, dan kan je website het niet aan als je werkelijk succesvol wordt. En dan werk je dus eigenlijk voor niks.

En wat doe je als je een pagina verwijdert? Weet je wat daar de gevolgen voor SEO van zijn als je verder niets doet?

Hoe hoog sta je eigenlijk in Google? Heb je enig idee? Weet je waar je de echte cijfers kunt vinden?

En sta je eigenlijk wel in de zoekresultaten? Weet je dat zeker en heb je dat getest? Want dat kun je zonder technische kennis heel gemakkelijk testen.

Basis SEO

Deze rubriek gaat over zaken die je echt moet weten als je wilt dat je website meer is dan een visitekaartje. Nog meer kun je vinden in de handleiding SEO zelf doen. 

Je bent hier: Home » SEO blog WordPress » Basis SEO
Tagline of ondertitel van je website

Tagline of ondertitel

De tagline of ondertitel van je website staat op iedere pagina. Hij vertelt waar je website over gaat. Dit is de belangrijkste tekst op je website. Google leest ‘m ook en reken er maar op dat hij ‘m gebruikt!

Wat is een ankertekst

Wat is een ankertekst

Wat is een ankertekst: een aanklikbare link is een knooppunt op het web en ankertekst vertelt waar dat knooppunt over gaat. Google haalt informatie uit een ankertekst. Een goede, veelzeggende ankertekst is minder belangrijk aan het worden, maar het is nog geen onbelangrijke tekst geworden. “Klik hier” als ankertekst Als voorbeeld: klik hier… “Klik hier” is … Lees verder Wat is een ankertekst

Page 1 of 2
1 2