Home » E-mailmarketing » Aflevering nieuwsbrief

Aflevering nieuwsbrief

De aflevering van je nieuwsbrief is helaas niet vanzelfsprekend want er zijn wezenlijke verschillen tussen gewone persoonlijke e-mails en bulk e-mails. De aflevering van je nieuwsbrief is bij geen enkel platform vanzelfsprekend. Want de servers geven je nieuwsbrief “spam punten” en als je genoeg verzameld hebt dan gaat je nieuwsbrief naar de spamfilters.

En de volgende stap is dat je nieuwsbrieven helemaal niet meer aan komen.  In deze serie zet ik de meest voorkomende oorzaken waardoor nieuwsbrieven niet afgeleverd worden op een rijtje.

Aflevering nieuwsbrief

Voor een goede aflevering van je nieuwsbrief kun je zelf heel veel doen. Denk hierbij aan de technische kant van je nieuwsbrief: afbeeldingen op formaat, geen vervuilde HTML.

Onderhoud van je lijst

Denk ook aan het onderhoud van je lijst. Vraag netjes toestemming aan al je adressen. Verwijder adressen van mensen die niet meer geïnteresseerd zijn en mail minstens eens per 30 dagen.

Tegenwoordig moet je er ook aan denken dat je niet te vaak mailt, want dan komen je nieuwsbrieven ook niet aan. En dit kan vooral van belang zijn als je een fout in je nieuwsbrief hebt staan en direct daarna een gecorrigeerde versie wilt versturen.

Aflevering nieuwsbrief

Zo zijn er tal van zaken die een goede aflevering van je nieuwsbrief in de weg kunnen staan. Maar dit zijn allemaal zaken waar je zelf bij bent en waar je dus ook zelf iets aan kunt doen.

Als jouw nieuwsbrief niet goed aankomt en je hebt geen flauw idee hoe dat komt, dan kan deze rubriek uitkomst bieden.

En als je het na het lezen van deze rubriek nog niet weet, dan kun je overwegen een spam onderzoek te laten doen.

Spam onderzoek

nieuwsbrief in spam

Een spam onderzoek vertelt je of het waar is dat je nieuwsbrief in spam komt. Na dit onderzoek weet je dat precies. En als de manier waarop je de nieuwsbrief gemaakt hebt de oorzaak is, dan weet je ook precies wat je moet doen om voortaan gewoon in de mailbox te komen.

Aflevering nieuwsbrief: nieuwsbrief uit spam

Je hoeft dus niet passief af te wachten en te wanhopen of hopen dat het tijdelijk is. Want gewoonlijk is het niet tijdelijk. En de oorzaak is meestal iets dat je zelf hebt gedaan. En daarom is het ook helemaal niet hopeloos. Als je nieuwsbrief in spam komt kan er iets aan gedaan worden.

Je bent een mens en je kunt leren. Begin gewoon met het lezen van de artikelen in deze rubriek. En als je daar geen tijd voor hebt, overweeg dan om je e-mailmarketing uit te besteden of laat een RSS nieuwsbrief instellen. Maar als je nieuwsbrief nu in spam komt, moet je echt stoppen met hoe je het nu doet, want hoe langer je hiermee doorgaat hoe moeilijker het wordt om het probleem nog op te lossen.

voordeel van het Mailchimp audience archief

Voordeel van het Mailchimp audience archief

Het verborgen voordeel van het Mailchimp audience archief, ken jij dat? Ik merk dat heel veel mensen eigenlijk niet zo goed snappen waar het Mailchimp archief toe dient en dat ze het ook niet optimaal in hun voordeel gebruiken. Maar je kunt heel veel voordeel van het Mailchimp archief hebben en ik ga in dit artikel uitleggen hoe dat verborgen voordeel er precies uitziet.

Mailchimp verwijdert adressen

Mailchimp verwijdert adressen

Ik kreeg een e-mail van iemand die me vertelde dat Mailchimp adressen verwijdert. Dat is best bijzonder, want Mailchimp heeft er alle belang bij dat jij zo veel mogelijk adressen op je lijst hebt staan. En dat gebeurt natuurlijk niet als ze adressen verwijderen. Daarom wilde ik wel even kijken wat er aan de hand …

Mailchimp verwijdert adressen Lees meer »

afmeldingen verminderen

Afmeldingen verminderen

Afmeldingen verminderen is noodzaak als je er te veel krijgt. Afmeldingen zijn op zich niet zo’n probleem, want mensen kunnen zich alleen afmelden als je een nieuwsbrief stuurt. Dus zodra je een nieuwsbrief stuurt kun je ook afmeldingen verwachten. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je die afmeldingen uitsluitend krijgt van mensen die …

Afmeldingen verminderen Lees meer »

Open rate van je nieuwsbrief verhogen

De open rate van je nieuwsbrief hangt af van een aantal factoren. En als je nadenkt over die factoren, dan weet je ook wat je moet doen om een hogere open rate te realiseren.In dit artikel benoem ik de factoren die bepalen of je nieuwsbrief geopend wordt of niet. En ik vertel je ook wat je kunt doen om de open rate van je nieuwsbrief te verhogen. En ik verzeker je: dit is niet erg moeilijk.

Hoe presteert MailerLite

Hoe presteert MailerLite?

Hoe presteert MailerLite? Als ik het over prestaties heb, dan heb ik het over de belangrijke vraag: komt je e-mail wel in de mailbox en waar komt hij in de mailbox? Want het is niet vanzelfsprekend dat een e-mail in de mailbox komt en het is vrij gemakkelijk om de spamfilters te triggeren. En hierbij …

Hoe presteert MailerLite? Lees meer »

hoe werkt een spamfilter

Hoe werkt een spamfilter

Hoe werkt een spamfilter? Een spamfilter kijkt naar de inhoud van een e-mail, naar het onderwerp en naar de afzender. En als het om de afzender gaat, dan kijkt het spamfilter vooral ook naar de verzendreputatie van de afzender. Aan al deze elementen kent hij “spampunten” toe. En als je e-mail genoeg spampunten heeft, dan …

Hoe werkt een spamfilter Lees meer »

mailen met toestemming

Mailen met toestemming

Als we het hebben over e-mailmarketing dan praten we over mailen met toestemming. Dit gaat over mensen die vrijwillig en goed geïnformeerd ermee akkoord zijn gegaan dat je ze op regelmatige basis e-mails gaat sturen. Als die toestemming ontbreekt, dan heb je het niet over e-mailmarketing maar over spam. Dus toestemming is vereist. Hier ga …

Mailen met toestemming Lees meer »

Scroll naar boven