Home » E-mailmarketing » Aflevering nieuwsbrief » Verzendreputatie

Verzendreputatie

Bij e-mailmarketing is je verzendreputatie vreselijk belangrijk. Of je e-mail in de mailbox aankomen staat of valt met je verzendreputatie. Een goede naam bij de servers kan er voor zorgen dat jouw e-mails in de mailbox aankomen. Terwijl e-mails van mensen die een slechtere naam hebben in spam komen. Ook als er hetzelfde in die nieuwsbrieven staat. In het artikel over het verbeteren van je verzendreputatie kun je lezen wat je kunt doen om je situatie te verbeteren.

Verzendreputatie

Onderhoud van je lijst

Wat je bijvoorbeeld moet doen, is het onderhouden van je lijst. En ja, dat betekent dat je stopt met mailen naar mensen die lang niet geopend hebben. Dat is pijnlijk maar nodig. Want alleen adressen waar je e-mail geopend wordt hebben waarde.

En wat je ook moet doen is zorgen dat je geen spammy titels schrijft of elementen aan je nieuwsbrief toevoegt die de spamfilters triggeren. Want als je nieuwsbrief daar eenmaal in komt, dan is het lastig om je volgende nieuwsbrieven in de mailbox te krijgen.

Verzendreputatie verbeteren

Streef naar een hoge open rate en een hoge click rate. Niet alleen omdat dit fijn voor je business, maar ook omdat dit fijn is voor je verzendreputatie. Besef dat dit vooral voor je verzendreputatie belangrijk is.

Want als je doel bijvoorbeeld het verkopen van een dienst is, dan is de open rate minder relevant als het gaat om mensen die bijvoorbeeld net iets dergelijks gekocht hebben.  Zorg daarom dat je deze mensen niet nog eens mailt over hetzelfde.

Besef altijd dat je e-mailmarketing staat of valt met je verzendreputatie. Die moet goed zijn en dat heeft de hoogste prioriteit.

voordeel van het Mailchimp audience archief

Voordeel van het Mailchimp audience archief

Het verborgen voordeel van het Mailchimp audience archief, ken jij dat? Ik merk dat heel veel mensen eigenlijk niet zo goed snappen waar het Mailchimp archief toe dient en dat ze het ook niet optimaal in hun voordeel gebruiken. Maar je kunt heel veel voordeel van het Mailchimp archief hebben en ik ga in dit artikel uitleggen hoe dat verborgen voordeel er precies uitziet.

Mailchimp verwijdert adressen

Mailchimp verwijdert adressen

Ik kreeg een e-mail van iemand die me vertelde dat Mailchimp adressen verwijdert. Dat is best bijzonder, want Mailchimp heeft er alle belang bij dat jij zo veel mogelijk adressen op je lijst hebt staan. En dat gebeurt natuurlijk niet als ze adressen verwijderen. Daarom wilde ik wel even kijken wat er aan de hand …

Mailchimp verwijdert adressen Lees meer »

afmeldingen verminderen

Afmeldingen verminderen

Afmeldingen verminderen is noodzaak als je er te veel krijgt. Afmeldingen zijn op zich niet zo’n probleem, want mensen kunnen zich alleen afmelden als je een nieuwsbrief stuurt. Dus zodra je een nieuwsbrief stuurt kun je ook afmeldingen verwachten. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je die afmeldingen uitsluitend krijgt van mensen die …

Afmeldingen verminderen Lees meer »

Open rate van je nieuwsbrief verhogen

De open rate van je nieuwsbrief hangt af van een aantal factoren. En als je nadenkt over die factoren, dan weet je ook wat je moet doen om een hogere open rate te realiseren.In dit artikel benoem ik de factoren die bepalen of je nieuwsbrief geopend wordt of niet. En ik vertel je ook wat je kunt doen om de open rate van je nieuwsbrief te verhogen. En ik verzeker je: dit is niet erg moeilijk.

Hoe presteert MailerLite

Hoe presteert MailerLite?

Hoe presteert MailerLite? Als ik het over prestaties heb, dan heb ik het over de belangrijke vraag: komt je e-mail wel in de mailbox en waar komt hij in de mailbox? Want het is niet vanzelfsprekend dat een e-mail in de mailbox komt en het is vrij gemakkelijk om de spamfilters te triggeren. En hierbij …

Hoe presteert MailerLite? Lees meer »

hoe belangrijk is de open rate

Hoe belangrijk is de open rate?

Hoe belangrijk is de open rate eigenlijk? Je zou denken dat de open rate van je nieuwsbrief het allerbelangrijkste is. Want als je lezers niet openen, dan kunnen ze verder ook niets doen. Maar dit ligt toch genuanceerder. Want als je bijvoorbeeld iets wilt verkopen, hoe belangrijk is het dan als mensen die niet willen …

Hoe belangrijk is de open rate? Lees meer »

inactieve abonnees

Inactieve abonnees heractiveren of uitschrijven

Inactieve abonnees uitschrijven bij MailerLite is wel heel erg gemakkelijk. MailerLite heeft daar een ingebouwde mogelijkheid voor. Je kunt die mogelijkheid vinden in het menu van MailerLite. Maar ik vind het een beetje ruig om inactieve abonnees zomaar uit te schrijven. In dit artikel lees je hoe je inactieve abonnees een gewone e-mail kunt sturen en hoe je het hele heractivatieproces kunt automatiseren.

Scroll naar boven