Home » E-mailmarketing » E-mailstrategie » Kleine mailinglijst

Kleine mailinglijst

Een kleine mailinglijst is een mailinglijst die te klein is om een betrouwbare AB-test mee uit te voeren. Maar je moet wel testen, want als je niet test, dan ben je aan het gokken. En gokken kost geld.

Kleine mailinglijst

Nou is het punt dat je mailinglijst pas groot genoeg is voor een betrouwbare AB-test als je minimaal 5000 abonnees per testgroep hebt. In de ideale testsituatie heb je:

  • 10% in testgroep A
  • 10% in testgroep B
  • en 80% die de winnaar krijgt.

Je hebt dus minimaal 50.000 abonnees nodig voor een betrouwbare AB-test. Voor grote bedrijven is dat geen probleem, maar kleine bedrijven vallen buiten de boot. Dat doet je platform niet, dat is gewoon zoals het is.

Dit probleem wil ik oplossen door een paar testmogelijkheden te verzinnen die je ook kunt uitvoeren als je een kleine mailinglijst hebt. Soms zijn deze testmogelijkheden wel bewerkelijker en soms duurt het ook lang voor je met de resultaten kunt gaan werken. Maar ik heb ook iets verzonnen waardoor je direct je resultaten kunt verbeteren en dat beter werkt dan een traditionele AB-test.

splitrun verzendtijd

Splitrun verzendtijd

Splitrun verzendtijd: als je Mailchimp Standard, Premium of de legacy versie hebt dan kun je de verzendtijd van je e-mails door Mailchimp laten optimaliseren. Dat is een aanrader, want Mailchimp kijkt dan in z’n eigen database hoe laat jouw meest geëngageerde abonnees online zijn. En als het advies dat Mailchimp je dan geeft overneemt, dan kom je binnen in de mailbox terwijl je lezer actief is.

split run met titels

Split run met titels

Als je een kleine mailinglijst hebt, dan kun je geen betrouwbare AB-test doen. Klein betekent dat je geen 5000 adressen per testgroep hebt. En wie niet groot is moet slim zijn. Maar je kunt even goed een split run met titels doen. Dat is meer werk dan een AB-test, maar door dit te doen geef …

Split run met titels Lees meer »

Scroll naar boven