Home » E-mailmarketing » RSS e-mails

RSS e-mails

RSS e-mails zijn de makkelijkste nieuwsbrieven. Ze versturen zichzelf en je hoeft ze niet elke keer opnieuw te maken. Je hoeft er helemaal niets aan te doen als ze eenmaal zijn ingesteld. RSS betekent Really Simple Syndication.

Je website heeft een feed, je e-mailplatform haalt de feed op en maakt er een nieuwsbrief van die volgens een vast en door jou ingesteld schema verzonden wordt.

e-mail rss

RSS

Een RSS nieuwsbrief is gemaakt van een RSS feed en ziet eruit als heel gewone nieuwsbrief. Het verschil met een gewone nieuwsbrief is dat je deze nieuwsbrief niet zelf hoeft te maken. Mailchimp of MailerLite doen dit voor jou. Daarom is het een erg gemakkelijke nieuwsbrief.

Je e-mail platform gaat naar je blog om te kijken of je iets nieuws hebt gepubliceerd en als dat zo is zet hij je nieuwe content in je nieuwsbrief. Daarna stuurt hij je nieuwsbrief rond.

Als een RSS nieuwsbrief eenmaal gemaakt is en aangezet is hoef je er niet meer naar om te kijken. Het enige wat je dan zelf nog moet doen is het plaatsen van nieuwe content op je blog.

RSS: blog rondsturen

Met deze nieuwsbrief kun je je blog op regelmatige basis rondsturen terwijl je zelf niets méér en niets anders hoeft te doen dan een nieuwe blogpost publiceren. Je hoeft zelfs niet naar je account als het tijd is om een nieuwsbrief rond te sturen. Daarnaast is RSS dé manier om gericht te mailen zonder dat dit je vreselijk veel tijd kost.

Mailchimp of MailerLite

Je kunt ‘m ook door me laten maken en dan maak ik ‘m heel erg mooi. Dit kan zowel in Mailchimp als in MailerLite.

Als jij wel regelmatig je nieuwste blog rond stuurt maar nog geen gebruik maakt van RSS, dan moet je beslist overwegen dit te gaan doen. Want dit kan je 14 volle werkdagen per jaar schelen.

Nieuwsbrief personaliseren

Nieuwsbrief personaliseren gaat verder dan je denkt

Een nieuwsbrief echt personaliseren gaat veel verder dan er een voornaam boven zetten. Een echt gepersonaliseerde nieuwsbrief heeft persoonlijke inhoud die deel uitmaakt van een gesprek en die aansluit bij een gebeurtenis of bij eerdere communicatie of die aansluit bij de interesses van je lezers. En dat is ook voor kleine bedrijven weggelegd. Dus ook …

Nieuwsbrief personaliseren gaat verder dan je denkt Lees meer »

rss in mailerlite

RSS in MailerLite

Een RSS kan je enorm veel tijd besparen en een RSS in MailerLite is bijzonder gemakkelijk te maken. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je een RSS maakt in MailerLite: van het vinden van de feed tot het instellen van de groepen die je nieuwsbrief gaan ontvangen. En van de vormgeving tot …

RSS in MailerLite Lees meer »

verschillen tussen een nieuwsbrief en een blog

Verschillen tussen nieuwsbrief en blog

Er zijn belangrijke verschillen tussen een nieuwsbrief en een blog. Je kunt je eigen marketing hinderen als je die verschillen niet begrijpt. Daarom ga ik uitleggen wat de verschillen zijn: m.b.t. functie, inhoud, indexatie, doelgroepen, waarde van een nieuwsbrief en een blog. En ik reik je een handige tijdbesparende manier aan waardoor je in dezelfde …

Verschillen tussen nieuwsbrief en blog Lees meer »

Mailchimp en SEO

Mailchimp en SEO

Mailchimp en SEO, hoe zit dat? Helpt Mailchimp bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website? Of juist niet? Worden nieuwsbrieven geïndexeerd of juist niet? Is het zinvol om een archief van nieuwsbrieven op je website te plaatsen en hoe doe je dat dan? Wat doet Google met je nieuwsbrieven? En wat doet Google …

Mailchimp en SEO Lees meer »