Category Archives: E-mailstrategie

Strategisch mailen: een e-mailstrategie die ervoor zorgt dat je er het meeste uithaalt. Dit doe je gewoon door heel goed na te denken. In deze categorie heb ik een aantal artikelen geschreven die je sommige dingen van een andere kant kunnen laten zien.

Strategisch mailen

Als je sommige mensen hoort praten, dan zou je bijna gaan denken dat het platform dat je kiest bepalend is voor de strategie. Dat is gelukkig onzin. Strategisch mailen hangt niet af van een platform. Waar het om gaat is de kwaliteit van de gedachten in je eigen hoofd.

Ieder platform heeft eigen mogelijkheden, maar de meeste zaken die te maken hebben met e-mailstrategie kun je met ieder platform voor elkaar krijgen.

Aflevering van je nieuwsbrief

In een subrubriek heb ik alles beschreven over de aflevering van je nieuwsbrief, want dat is echt een verhaal apart. Lees dat vooral, want dat kan je veel ellende besparen.

Deliverability

Verzendtijd optimalisatie

Verzendtijd optimalisatie van Mailchimp

Optimale verzendtijd voor je nieuwsbrief: wat is de beste dag om een nieuwsbrief te versturen? Hoe kun je de verzendtijd optimaliseren als je de gratis versie van MailChimp gebruikt? En hoe werkt verzendtijd optimalisatie als je de betaalde versie van MailChimp gebruikt? Hier leg ik uit hoe je dit doet in alle versies. Of je nou de legacy versie gebruikt, of Mailchimp Free, Standard of Essential of zelfs Premium, een vorm van verzendtijd optimalisatie kan altijd.

AB testen met e-mails

Voor het laatst bijgewerkt: 2 weken geledenAB testen met e-mails lijkt super simpel en het lijkt ook een goed idee. Maar dat is niet altijd zo. En als je niet weet wat je aan het doen bent kan het zomaar gebeuren dat je systeem niet de winnende maar de verliezende e-mail kiest.

Wat vraag je op een inschrijfformulier?

Voor het laatst bijgewerkt: 4 maanden geledenWat vraag je op het inschrijfformulier? Dat is de brandende vraag in dit artikel. Want of je nou een inschrijfformulier op je website hebt staan of dat je een inschrijfformulier van je platform gebruikt, of dat je een landingspagina gebruikt: in alle gevallen ga je persoonsgegevens vragen.

E-mailstrategie met mailchimp free en essential

E-mailstrategie voor Mailchimp Free en Essentials

Voor het laatst bijgewerkt: 3 weken geledenE-mailstrategie voor Mailchimp Free en Essentials: op 2 mei 2017 heeft MailChimp laten weten dat alle accounts voortaan gratis de beschikking kregen over Automation. Hierdoor kon je ook met de gratis versie van Mailchimp een leuke e-mailstrategie opzetten. Maar helaas: sinds 15 mei 2019 kun je met Mailchimp Free … Lees verder E-mailstrategie voor Mailchimp Free en Essentials

Page 1 of 2
1 2