Categoriearchief: Facebook

Facebook is al jaren een razend populair platform. Het platform biedt veel kansen en mogelijkheden voor social media marketing. Maar in het gebruik is het niet het eenvoudigste platform.

Facebook marketing

Op deze pagina ga ik in op verschillende kanten van dit populaire platform. En ik kijk niet alleen naar de kansen en mogelijkheden, maar ook naar de schaduwkanten. Want die zijn er natuurlijk ook. Als jij een startende ondernemer bent en overweegt om je hele marketing met Facebook te gaan doen, dan wil ik je het artikel over de valkuil aanraden.

In het algemeen wil ik je aanraden om ook uit te zoeken waar je doelgroep precies zit, want waar je doelgroep zit, daar moet jij ook zijn.

Waar zit je doelgroep?

Voordat je wat dan ook doet op de social media, zou je eerst moeten onderzoeken of je doelgroep actief is op het platform dat je op het oog hebt. Waar zit je doelgroep >>

Kansen en mogelijkheden

Tegenwoordig kun je MailChimp gebruiken om te adverteren op dit razend populaire platform. Dat is voor iedereen handig omdat je bij MailChimp erg heldere statistieken krijgt. Maar het is in het bijzonder handig als je een webshop hebt omdat MailChimp je ook laat zien wat je naar aanleiding van de advertentie verkocht hebt

Meer social platforms 

groepen op Facebook

Groepen op Facebook

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Groepen op Facebook: wat het zijn en wat je ermee kunt doen. Op Facebook kun je een groep aanmaken. In die groep kunnen gelijkgestemden elkaar ontmoeten.

Je kunt bijvoorbeeld een groep aanmaken voor je familie, of een groep om te communiceren met je collega’s en je kunt ook een groep aanmaken voor mensen met wie je een hobby deelt om maar iets te noemen.

Lees verder Groepen op Facebook
Facebook ads met Mailchimp

Facebook ads met Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Facebook ads met Mailchimp was beschikbaar in alle Mailchimp accounts vanaf 2 februari 2017. In mei 2019 is dat veranderd: de mogelijkheid om via Mailchimp te adverteren is vanaf mei 2019 beschikbaar in de Mailchimp Standard versie.

Mailchimp werkt samen met Facebook om het je gemakkelijk te maken een Facebook advertentie te plaatsen.

Lees verder Facebook ads met Mailchimp
Wat publiceer je op Facebook

Wat publiceer je op Facebook?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Wat publiceer je op Facebook? Facebook is een totaal ander medium dan bijvoorbeeld LinkedIn of Twitter. Het medium vraagt daarom om een eigen soort inhoud. “Wat publiceer je op Facebook”  is daarom een goede vraag, in dit artikel wil ik een aantal belangrijke punten aanstippen.

Lees verder Wat publiceer je op Facebook?
Vriendschapsverzoeken verwijderen

Vriendschapsverzoeken verwijderen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Facebook vriendschapsverzoeken verwijderen. Te lang openstaande vriendschapsverzoeken kun je beter verwijderen van je Facebookprofiel om je account schoon te houden.

Vriendschapsverzoeken op Facebook mag je alleen naar mensen sturen die je in werkelijke leven ook echt kent en als je je daar niet aan houdt, dan kun je problemen met Facebook krijgen.

Lees verder Vriendschapsverzoeken verwijderen
Facebook fanpage verwijderen of verbergen

Facebook fanpage verwijderen of verbergen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Hoe je een Facebook fanpage kunt verwijderen of verbergen en wat je moet doen als je een nalatenschap aan het afronden bent en geen wachtwoord hebt.

Er kunnen allerlei redenen zijn om een Facebook fanpage te willen verwijderen of te willen verbergen. Bijvoorbeeld: de eigenaar van de fanpage is overleden, of de bedrijfspagina loopt gewoon niet goed en je wilt je er niet voor inspannen om ‘m aan de praat te krijgen.

Lees verder Facebook fanpage verwijderen of verbergen