Categoriearchief: Google Analytics

Google Analytics voor beginners. Dit is een fantastisch systeem om je website te analyseren.

Google Analytics voor beginners

Dit systeem is van Google en je mag het gratis gebruiken. Doe dat ook vooral, want hierdoor zal het veel gemakkelijker voor je worden om je website te verbeteren. Wist je dat de statistieken van Analytics de beste data geven?

Je vindt nergens een systeem dat zo uitgebreid is en dat zoveel mogelijkheden biedt. Een uitgebreid systeem is meestal niet eenvoudig en zo is het ook nu. Maar hoewel Analytics niet makkelijk in het gebruik is en je er echt iets voor moet leren, is het de tijd die je erin steekt makkelijk waard.

Review van Site structuur optimaliseren

… Ik krijg precies de informatie die ik nodig heb, Judith legt alles helder en geduldig uit en ze heeft een hele praktische, haalbare aanpak van SEO.

Het is super om zo hulp op maat te krijgen.

Fenny Brandsma, Tekstpaleis
Fenny Brandsma

De artikelen op deze pagina gaan je vertellen hoe je de informatie in Google Analytics in je voordeel kunt gebruiken.

Bestemmingspagina's in Google Analtytics

Bestemmingspagina’s in Google Analytics

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Bestemmingspagina’s in Google Analytics zijn de pagina’s waar mensen op je website binnenkomen. Waar dan ook vandaan. Omdat de bestemmingspagina de eerste pagina is die je bezoeker ziet, is een bestemmingspagina een belangrijke pagina.

Een bestemmingspagina is dus niet een speciaal gemaakte landingspagina. Het is een gewone pagina en het is een bestemmingspagina omdat je bezoeker hier je site binnenkomt.

Lees verder Bestemmingspagina’s in Google Analytics
Doelen in Google Analytics

Doelen in Google Analytics

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Doelen in Google Analytics: in Google Analytics kun je meten wat mensen op je website doen: hoe lang ze op een pagina blijven, of eigenlijk wel op je website blijven of dat ze direct weer weggaan.

Dat is vreselijk handig, want hierdoor kun je per pagina bekijken of het een goede pagina is of juist niet.

Lees verder Doelen in Google Analytics
Gebruiker toevoegen aan Google Analytics

Gebruiker toevoegen aan Google Analytics

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Gebruiker toevoegen aan Google Analytics: als het goed is, is Google Analytics gekoppeld aan je eigen Google account. Maar als je wilt dat iemand meekijkt, dan heeft die persoon ook toegang nodig tot je Google Analytics account. Dat regel je niet door je inloggegevens te delen. Je regelt dit door iemand toe te voegen aan je account.

Lees verder Gebruiker toevoegen aan Google Analytics
Google Analytics en Mailchimp

Google Analytics en MailChimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Google Analytics en MailChimp loskoppelen. Met het oog op de AVG of GDPR kreeg ik een vraag of je Google Analytics in MailChimp uit kunt zetten. Uiteraard kan dat.

Google Analytics is niet standaard gekoppeld aan MailChimp. Voordat Google Analytics met MailChimp gekoppeld is moet je eerst iets doen. En dat kun je ook weer ongedaan maken.

Lees verder Google Analytics en MailChimp