Categoriearchief: Google Panda

Deze rubriek over Google Panda is geïnspireerd door het Google productblog over de Panda ranking ofwel Quality ranking: kwaliteit van content.

Google Panda

Dit artikel op het Google productblog is een artikel uit 2011. In dit artikel adviseert Google om je niet bezig te houden met wijzigingen in het algoritme. Google adviseert je om je in plaats daarvan bezig te houden met de kwaliteit van je website, de kwaliteit van je content en met de gebruikerservaring van mensen die je website bezoeken.

Daarnaast geeft Google inzicht in wat hij onder kwaliteit van content verstaat. Dat doet hij in de vorm van een aantal vragen die hij zichzelf stelt.

Waar te beginnen

Het eerste dat je zou moeten doen is het verwijderen, verbeteren of samenvoegen van pagina’s die weinig kwaliteit hebben. Google Panda houdt niet van pagina’s die weinig kwaliteit hebben. Pagina’s die weinig kwaliteit hebben doen je website daarom schade.

Zorg er daarom voor dat je geen dunne content aanbiedt aan de zoekmachines.

Zonder kwalitatief goede content gaat natuurlijk niets lukken als het om SEO gaat. Maar ook met goede content ben je er nog niet. Want deze hele rubriek over Google Panda gaat over niet weggefilterd worden.

Maar jij wilt meer: je wilt gevonden worden. Om gevonden te worden heb je zowel goede content als een goede site structuur nodig. Daar kan ik je een cursus over aanbieden.

Google legt de lat hoog. Maar toch kan het niet echt moeilijk voor je zijn om aan deze kwaliteitseisen te voldoen. Want je schrijft over je eigen vakgebied waar je alles over weet.

Kleine website populair maken

Kleine website populair maken: autoriteit verwerven

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Een kleine website populair maken: dat wil je daarom ben je hier gekomen. Toch? Een kleine website populair maken doe je door ervoor te zorgen dat je website autoriteit krijgt.

In dit artikel leg ik je uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je website als autoriteit gezien wordt. Veel werk maar beslist haalbaar en hiermee kun je een kleine website populair en vindbaar maken.

Lees verder Kleine website populair maken: autoriteit verwerven

Opmaak van je artikelen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Opmaak van je artikelen: wist je dat Google daarop let? Google let eigenlijk overal op. SEO is een optelsom van een heleboel kleine dingetjes. 

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de opmaak van je artikelen, want bij het beoordelen van de kwaliteit van jouw website vraagt Google zich af:

Lees verder Opmaak van je artikelen