Mailchimp Compliance

Je krijgt te maken met Mailchimp compliance als je iets doet waardoor je de gebruiksvoorwaarden van Mailchimp overtreedt. En vaak ontdekt Mailchimp dat doordat hun intelligente software Omnivore ze dit vertelt. Een voorbeeld: je hebt meerdere accounts aangemaakt terwijl in de gebruiksvoorwaarden staat dat dit niet mag. Of je hebt geprobeerd een adressenlijst te importeren waar een spamval in zit.

Problemen met Mailchimp Compliance

Maar misschien ook heb je een nieuwsbrief verzonden die zoveel bounces heeft dat de origine van je lijst ter discussie gesteld kan worden. Bijvoorbeeld omdat je de adressen gekocht hebt. En ditzelfde geldt natuurlijk als je een nieuwsbrief verstuurd hebt die aanleiding geeft tot extreem veel afmeldingen.

En zo zijn er nog veel meer zaken waardoor je te maken krijgt met Mailchimp compliance. Je krijgt dan een importverbod. Of je account wordt opgeschort. En mag je uitleggen hoe het zo gekomen is.

Bericht van Omnivore

Je hebt dan te maken met de afdeling Compliance van Mailchimp en daar zijn ze wel iets gewend. Boos worden helpt niet. Als je te goeder trouw bent, leg dan uit wat er gebeurd is en hoe dit zo gekomen is.

Als je met Mailchimp Compliance te maken krijgt dan heb je gewoonlijk ook te maken met Mailchimp Omnivore. Je krijgt bericht van Omnivore met daarin instructies van wat je moet doen. Negeer dat bericht niet, want dit is een uiterst belangrijk bericht.

Hier vind je nog meer over je Mailchimp account.

waarschuwing bij een hoge bounce rate

Waarschuwing bij een hoge bounce rate

Als je nieuwsbrief een hoge bounce rate heeft, dan kan Mailchimp Omnivore je een waarschuwing sturen. Die waarschuwing kun je beter niet negeren. Geen enkele waarschuwing van Omnivore kun je negeren, want voor je het weet kun je niet meer mailen. Omnivore is intelligente software van Mailchimp waarmee Mailchimp wil zorgen voor een goede aflevering …

Waarschuwing bij een hoge bounce rate Nu lezen »

Scroll naar boven