Mailchimp audiences

divider

Mailchimp audiences: dat zijn de adressen die je verzameld hebt. En niet alleen je huidige abonnees, maar ook de abonnees die je ooit had en die zich hebben afgemeld of die gecleaned zijn. Een audience is dus een mailinglijst, ook wel een e-maillijst genoemd.

Mailchimp partner

Alles wat je weten wilt over deze adressenlijst, zoals bijvoorbeeld wat de sterren betekenen, hoe je de taal instelt en nog veel meer kun je in deze rubriek vinden.

divider

Begrijpen hoe een audience werkt is belangrijk. Zeker als je je e-mailmarketing zelf doet is het beslist de moeite waard je in de werking hiervan te verdiepen.

divider

De Mailchimp formulieren zijn voor veel mensen het stiefkindje van Mailchimp: ze kijken er nooit naar omdat ze denken dat ze de formulieren niet gebruiken.

divider

Dat is niet zo, de formulieren van Mailchimp zijn je bedrijfscorrespondentie. En die stuurt Mailchimp naar je lezers. Ook als je een formulier op je website hebt staan. En dat is genoeg reden om eens te kijken wat Mailchimp precies rondstuurt.

divider

Gerelateerde rubrieken: Mailchimp segmenten,

timwarp voor mensen met een internationaal audience

Timewarp voor mensen met een internationaal audience

Timewarp is interessant als je schrijft voor een internationaal publiek in verschillende tijdzones.

Want timewarp maakt het voor jou mogelijk om in een andere tijdzone op een normale tijd in de mailbox te arriveren. Ook als je schrijft voor een lokaal publiek kan het leuk zijn te weten hoe dit werkt.

cleaned, non-subscribed, unsubscribed, subscribed, pending

Cleaned non-subscribed unsubscribed subscribed adressen

Als je Mailchimp gebruikt dan heb je verschillende soorten adressen in je account: cleaned adressen, non-subscribed adressen subscribed adressen en unsubscribed adressen. Dat vraagt om opheldering.In dit artikel ga ik je vertellen wat de betekenis hiervan is en wat je met al die soorten adressen in Mailchimp moet doen. Want als je niets doet kunnen je kosten onnodig hoog worden.

Mailchimp nieuwsbrief naar meerdere lijsten versturen

Mailchimp nieuwsbrief naar meerdere lijsten versturen

Heb je wel eens geprobeerd een Mailchimp nieuwsbrief naar meerdere lijsten tegelijk te versturen? Dan weet je ook dat dit niet kan. Maar waarom dit niet kan is niet voor iedereen duidelijk. Dat leg ik hier uit. En natuurlijk geef ik je ook een oplossing want je vraagt niet voor niets hoe je dit kunt …

Mailchimp nieuwsbrief naar meerdere lijsten versturen Lees verder »

groepen segmenten en tags

Groepen segmenten en tags

Groepen segmenten en tags vormen de kern van Mailchimp. Daarom is het belangrijk dat je hier genoeg van begrijpt om er goed mee te kunnen werken. Een-op-een training van een halve dag. Na een halve dag training is dit niet af, maar dan weet je wel hoe het moet. Je kunt er zelf mee aan …

Groepen segmenten en tags Lees verder »

Mailchimp audiences samenvoegen

Mailchimp audiences samenvoegen

Mailchimp audiences samenvoegen is een maatwerk project dat erg ingewikkeld kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de instroom. Als je nu meerdere audiences hebt met elk een eigen instroom, dan moet je niet alleen samenvoegen, maar ook de instroom opnieuw regelen. Zo zijn er veel meer haken en ogen waar je niet snel aan denkt. Ik …

Mailchimp audiences samenvoegen Lees verder »