Categoriearchief: Mailchimp Audiences

Mailchimp audiences: dat zijn de adressen die je verzameld hebt. En niet alleen je huidige abonnees, maar ook de abonnees die je ooit had en die zich hebben afgemeld of die gecleaned zijn.

Mailchimp audiences

Een audience is dus een mailinglijst, ook wel een e-maillijst genoemd. En sinds Alles wat je weten wilt over deze adressenlijst, zoals bijvoorbeeld wat de sterren betekenen, hoe je de taal instelt en nog veel meer kun je in deze rubriek vinden.

Hoe werken ze

Begrijpen hoe een audience werkt is belangrijk. Zeker als je je e-mailmarketing zelf doet is het beslist de moeite waard je in de werking hiervan te verdiepen. Je vindt hier een duidelijke uitleg over alles wat je er over weten wilt. Bijvoorbeeld hoe je de naam van een audience kunt wijzigen. Dit zijn zaken die je eigenlijk moet weten als je met Mailchimp werkt.

En je hebt ook met de Mailchimp Audiences te maken als er zich een abonnee aandient die vergeten wil worden of die inzage wil.

Adressen archiveren in Mailchimp

Adressen archiveren in Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Adressen archiveren in Mailchimp: dit is belangrijk als je één van de volgende versies van Mailchimp hebt:

  • Een gratis account dat je hebt aangemaakt voor 15 mei 2019 (Mailchimp Forever Free)
  • Of een gratis account dat je hebt aangemaakt na 15 mei 2019 (Mailchimp Free)
  • Maar ook als je een betaald account hebt en je upgrade was na 15 mei 2019.
  • En als je een enorme mailinglijst hebt maar niet zo vaal mailt.

Heb je een betaald account en je upgrade was voor 15 mei 2019, dan hoef je niets te doen, maar dat kan wel.

Lees verder Adressen archiveren in Mailchimp
Lijst opschonen

Lijst opschonen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Een lijst opschonen kan pijn doen maar het is niet zo moeilijk. En het kan een erg goed idee zijn om je inactieve abonnees te heractiveren of te verwijderen.

Daarnaast is het met ingang van 15 mei 2019 voor mensen die Mailchimp Free gebruiken belangrijk geworden om uitgeschreven adressen te verwijderen of te archiveren.

Lees verder Lijst opschonen
Adressen uitschrijven

Adressen uitschrijven

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Adressen uitschrijven: meestal zijn we bezig met nieuwe inschrijvingen te verwerven. Maar zijn ook situaties waarin je adressen uit zou moeten schrijven.

Bijvoorbeeld als mensen je e-mails tijdenlang niet geopend hebben. Als je deze mensen toch blijft mailen, dan zul je merken dat je nieuwsbrief ook op andere adressen minder goed afgeleverd wordt.

Lees verder Adressen uitschrijven