Categorie: Mailchimp Automation

.

Mailchimp Automation is beschikbaar bij alle versies van Mailchimp. Maar als je Mailchimp Free of Mailchimp Essential gebruikt dan stelt die beschikbaarheid niet zoveel voor, want je kunt dan maar 1 e-mail versturen.

Zodra je Mailchimp Automation wilt gebruiken om strategisch te mailen, heb je Mailchimp Standard of Mailchimp Premium nodig.

Funnels bouwen

Daar staat tegenover dat je ook wel echt iets krijgt als voor Mailchimp kiest. Mailchimp heeft bijvoorbeeld prachtige merge tags die speciaal gemaakt zijn om in funnels te gebruiken. 

En Mailchimp heeft triggers om van te smullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een trigger te vinden die precies past bij hoe jij je workflow wilt laten starten.

Waarom Automation

Automation is een bijzonder nuttige functie. Niet alleen omdat het je tijd bespaart. Dat is wel fijn, maar dat is niet de belangrijkste functie.

Veel belangrijker is dat je series kunt verzenden in een vaste volgorde en met een vast interval. Dat heb je nodig omdat mensen die nog nooit van je gehoord hebben ongeveer 10 contacten met je nodig hebben voor ze kunnen beslissen om je klant te worden. Als je dat proces kunt versnellen neemt je omzet toe.

Omdat dit met Mailchimp Free en Essential niet kan heb ik een andere oplossing bedacht. Hier kun je een strategie voor Mailchimp Free en Essential vinden.

Judith heeft me al een aantal keren geholpen om Mailchimp op een juiste manier in te richten. De laatste maal was het echt een ingewikkelde toestand, maar nu krijgt toch iedereen een product specifieke mail afgeleverd. En dat bewijst zich bij mij in een hoop positieve reacties van klanten :-)

Tijmen van Steeg, Ongedierte bestrijden
Tijmen van Steeg

[yoast-breadcrumb]
Page 1 of 2
1 2