Categoriearchief: Mailchimp voor beginners

Mailchimp voor beginners: in deze rubriek heb ik artikelen neergezet die ik geschreven heb naar aanleiding van vragen van Mailchimp beginners.

Mailchimp voor beginners

Zaken als: “Hoe zit het met credits” en “Krijg ik een factuur en wordt er btw berekend op die factuur”.

En: Hoe stel je Mailchimp in op Nederlands?

Mailchimp voor beginners

Maar er zijn ook een paar zaken die je niet kunt vragen omdat daar eerst iets voor moet weten. Bijvoorbeeld: wat moet je doen om je e-mails te authenticeren. Dat kun je me niet vragen want je weet niet wat het is en je weet ook niet hoe belangrijk dat is. Lees daarom dat artikel even.

Er zijn ook fouten die heel veel beginners maken en die gewoon voor slechte resultaten zorgen. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je e-mail er voor de ontvangende servers niet uitziet als een phishing e-mail en daar kun je heel gemakkelijk een fout mee maken.

Zorg er ook voor dat je een plain text nieuwsbrief meestuurt zodat je nieuwsbrief niet in de spamfilters komt.

Maak ook je afbeeldingen op formaat, want anders kom je nieuwsbrief vervormd aan terwijl je daar bij een test niets van ziet.

En realiseer je dat je de formulierenset van Mailchimp altijd gebruikt: ook als je een inschrijfformulier op je website hebt.

Dit allemaal dingetjes die je moet weten en moet regelen voor je gaat verzenden.

Marketingkanalen met Mailchimp Free

Marketingkanalen met Mailchimp Free

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Marketingkanalen met Mailchimp Free: met Mailchimp Free krijg je meer dan alleen e-mailmarketing. Je krijgt er een aantal andere mogelijkheden bij. In totaal krijg je 6 marketingkanalen. Hier wil ik bespreken welke marketingkanalen die 6 marketingkanalen precies zijn.

Lees verder Marketingkanalen met Mailchimp Free
Inschrijfformulier van je nieuwsbrief

Inschrijfformulier van Mailchimp gebruik je altijd

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Het inschrijfformulier van Mailchimp gebruik je altijd. Ook als je een formulier op je website hebt staan en ook als je een Mailchimp landingspagina gebruikt.

Je gebruikt het inschrijfformulier altijd, want het is geen formulier, het is een hele formulierenset. Deze formulierenset reageert op acties van je abonnees.

Lees verder Inschrijfformulier van Mailchimp gebruik je altijd
role based adressen

Role based e-mailadressen in je bestand

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Vaak hoor ik mensen zeggen dat het beter is om niet als afzender van je e-mails het adres info@jouwbedrijf.nl te gebruiken, want dat zou vaker in de spamfilters komen. Dat is niet zo, het is andersom: info@bedrijfvanjeklant.nl is geen betrouwbaar adres.

Lees verder Role based e-mailadressen in je bestand